In januari 2005 zond de Belgische televisie een documentaire uit 'Zoektocht naar technologie uit de oudheid'. Het geheel werd onder andere gepresenteerd door Erich von Däniken, de man die de wereld klaar heeft gemaakt voor goden als kosmonauten.

Von Däniken werd door zijn boeken multimiljonair en kon in 2003 met de opbrengst een heus themapark laten bouwen: Mystery Park. Als bezoeker waant u zich er in de wereld van mysteries en oude beschavingen, een Disneyland voor volwassenen. Let wel, in dit themapark staan er geen wilde ritten of achtbanen die u aan honderd kilometer per uur van adrenaline voorzien. Het park is bedoeld om te kijken naar de wonderbaarlijke vraagstukken van de archeologische wereld, en om te luisteren naar de verklaringen die Von Däniken eraan geeft.

Een attractie in opbouw
Een attractie in opbouw
(Een attractie in opbouw)

Erich von Däniken heeft zo'n 26 boeken geschreven. De totale opbrengst is om en nabij de 60 miljoen. Dat hij investeert in zijn themapark maakt de passie van de man duidelijk. Hij heeft de Zwitserse toeristische attractie in 7 hoofdonderdelen gescheiden. Door op bijbehorende link te klikken komt u terecht op een korte presentatie van ieder segment:

  • De Vimina's, dat zijn 'ruimteschepen' uit de oude Indische Veda's.
  • De oosterse wereld, met piramides.
  • De Maya's en hun vooruitstrevende astronomie.
  • Megastenen, zoals Stonehenge
  • Nazca, de vlakte met onverklaarbare pictogrammen, 'landingsbanen' en afgeplatte bergen.
  • Contact, dat geheel gewijd is aan de vraag of er gesproken kan worden over een cultuurshock of inspiratiebron.
  • Challenge, waar de bezoeker zich kan afvragen of we alleen in het universum zijn.

Totaaloverzicht van het themapark
(Een overzicht van Mysterie Park)

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden