Het gigantische zwarte gat in het centrum van onze Melkweg is eindelijk eens wat scherper op foto gezet. Daar zijn wetenschappers van de universiteit van California en Los Angeles (UCLA) in geslaagd. Ze deden dit na 10 jaar onderzoek met behulp van de Keck II-telescoop, een krachtig en modern paar ogen.

Met dit nieuwe ge-experimenteer hopen ze meer inzage te krijgen op het gedrag van materie die het zwarte gat wordt ingezogen. Ze hopen ook te leren of nieuw opgeslokt materiaal zorgt voor een groter zwart gat. Momenteel weten ze het nog niet helemaal want het infrarood licht dat men door middel van de telescoop krijgt varieert in zo'n grote mate dat er geen pijl op te trekken valt.

Links het zwart gat in scherpe versie

Wat zullen ze in de toekomst nog leren, een gokje? De kosmische gootsteentjes zullen toch straling uitzenden. Zwarte gaten zullen groeien naarmate ze meer materie opslokken. Dit zal ook zijn invloed hebben op de objecten die de singulariteit omcirkelen, denk maar aan zonnestelsels. Zwarte gaten zijn de moeders die hun kinderen bij zich houden. Niet onze woorden hoor, eerder van een paar oude indianen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden