Soms zijn er van die illusies die lang in het hoofd blijven spoken omdat ze simpelweg onmogelijk lijken. Zo ook de opvoering van gespierd illusionist Criss Angel die een vrouw met enkele tikjes in midden splijt. En dat terwijl een menigte erop toekijkt. Zitten zij in een bepaald complot waar de toeschouwer na montage niets van merkt?

De halve vrouw kruipt paniekerig met haar armen over het gras terwijl de tenen en de benen gewoon blijven bewegen. Ook het volk dat toekijkt slaakt hysterische geluiden. Hoe is zoiets mogelijk? Cameratrucage?

Criss Angel laat vrouw doormidden trekken
(Niets in de handen, niets in de mouwen...)

Het is niets van de voorgaande gokjes. Enig nazoeken toonde dat het geen slimme montage is maar dat de rondkruipende vrouw geboren is zonder benen. Zij is het dus gewoon om zich via de armen voort te bewegen, al doet ze er doorgaans minder stressvol over.
Dan blijft nog het mysterie van de onderkant. Daar zit natuurlijk geen vrouw die geboren is met alleen maar benen, zonder romp, hoofd en armen. Wat er wel zit is een dwerg, een kleine mens. Criss Angel maakt in andere opvoeringen ook gebruik van de kleine medemens. Sommigen vinden dat exploitatie van gehandicapten, maar aangezien de personen zelf in volle bewustzijn meewerken lijkt dat nogal sterk uitgedrukt.

Op onderstaande foto ziet u enige verduidelijking. Illusionist Criss zit samen met zijn twee medewerkers te poseren. De dame is wegens haar opmerkelijke gestalte vaker op TV geweest:

Criss Angel verduidelijkt de zaak.
(Van links naar rechts: dwerg, criss, andere helft)

Persoonlijk vind ik Criss Angel, net als mentalist Derren Brown, tot de top van moderne illusionisten horen. Ze brengen vernieuwing en soms gedurfd materiaal. Zelfs al weet u wat er achter de truc of het effect zit, dan nog is het de moeite waard want slim gevonden is het op zijn minst. Daarom, de video van Criss Angel waarin u twee helften op een wonderbaarlijke manier zichzelf ziet zijn:

Eva: Ik heb persoonlijk niet zoveel met goochelaars;
de enige leuke goochelshow die ik ooit in m'n leven heb gezien (op tv), was Fred Kaps zonder mouwen..
Op 01-08-2007 10:26:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden