NASA heeft de originele beeldopnamen van de eerste, en tevens historische, maanlanding zoek gemaakt! De Amerikaanse spacecowboys zoeken nu inmiddels al een jaar naar de tapes die op 20 juli 1969 waren geschoten.                                       

Neil Armstrong op de MaanDe tapes waren onder meer voorzien van de originele beelden van de 'moonwalk' van Neil Armstrong die destijds door miljoenen tv-kijkers werd gezien. Ook Neil's wereldberoemde (vooraf afgesproken) uitspraak is op een van de tapes te beluisteren: 'One small step for Man, One Giant Leap for Mankind'. NASA zegt wel nog over kopieën te bezitten, maar die bestaan uit verschillende, slecht opgenomen en van slechte kwaliteit zijnde, televisieopnames die tijdens en na de landing werden gepubliceerd. 

Een zegsman van NASA zegt, dat wanneer de tapes weer gevonden zijn, het nog niet duidelijk is of deze magnetische tapes nog af te spelen zijn, vanwege de leeftijd van de tapes. Naast de tapes van de eerste maanlanding is NASA ook nog een paar honderd dozen andere tapes van verschillende Apollo-missies kwijt!

Probeert NASA hier wat te 'verbergen'? Zijn er beelden die wij, het publiek, niet mogen zien? Of probeert NASA straks op de een of andere manier, na het terugvinden van de tapes, enkele 'conspiracy' theoriën te doven in een aantal potten? Of zijn ze gewoon slordig?

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden