Op internet zijn veel claims van personen of firma's die beweren vrije energie te hebben gevonden. Men spreekt van vrije energie als het rendement van een machine of product meer dan 100% bedraagt, ofwel als men er meer uithaalt dan erin wordt gestopt.

Met het utopische perpetuum mobile, de eeuwigdurende machine, in het achterhoofd lijkt vrije energie onmogelijk. Dat onmogelijk echter relatief is maken de vele zoekende wetenschappers en amateurwetenschappers duidelijk: om de zoveel tijd lezen we ergens dat dé uitvinding is gebeurd. Ooit zal iemand wel gelijk hebben, zo vermoeden we...

Dit keer komt het Iers bedrijf Steom met de stellige revelatie. "We beseffen dat er veel cynisme rondom vrije energie is, maar we het komt eraan. We nodigen wetenschappers uit om te bewijzen dat we verkeerd zitten," aldus een woordvoerder van het bedrijf dat uitpakt met grote filosofische leuzen als 'all great truths begin as blasphemies.'

De uitvinding is tot stand gekomen op basis van ander energieonderzoek. Het bedrijf Steom probeerde met behulp van magneten meer rendabele windmolens te scheppen. Na drie jaar onderzoek kwamen ze tot de huidige bevindingen. "We zullen dit niet commercieel maken zolang de wetenschap de ontdekking niet heeft gevalideerd."

Op hun website tonen ze ondertussen in welke mate de wetenschap interesse toont. Tot op heden hebben 1224 onderzoekers hun fascinatie uitgesproken. We zijn benieuwd wanneer en wie van de heren professoren deze controversiele ontdekking zal bevestigen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden