Het lijkt wel of er een babyboom van complot-theoriën gaande is. Het is onmogelijk dat we naar de maan zijn geweest, 9/11 is een ingenieus complot van het westen tégen het westen, Mars is geen dorre rode planeet maar een ‘leefbare’ woestijn met wel degelijk een heldere hemel…. en ga zo maar door.

Enerzijds ook overtuigd door bepaalde complotten (9/11) (link), ben ik eens dieper na gaan denken over wat ook mogelijk is: de Alter Conspiracy. Voor mij persoonlijk bestaat er geen twijfel meer dat het WTC op is geblazen; drie torens die ‘toevallig’ zo netjes in elkaar zakken gaat ook mij te ver. Dan hebben we het niet eens gehad over het Pentagon. Er wordt aangegeven dat Amerika hier zelf achter zit….en zo gaat het balletje rollen. De wansmaak hiervan komt steeds meer in ieders mond terecht. Het westen keert zich tegen het westen. Steeds meer mensen spreken met argwaan over Amerika. Stel nu eens dat Osama behalve de vliegtuigen; óók het opblazen van de gebouwen heeft geregeld. Met andere woorden; trek de complot-lijn die nu stopt bij Amerika eens door naar de ‘getergde’ terrorist. Dan heeft ook die een zwaar motief met érg gewenst resultaat: het westen keert zich tegen het westen, en laat het westen zélf de schuld dragen. Als je dan toch denkt in complotten; moet je wel élk complot mogelijk achten!

Mars zou niet correct zijn gekleurd door NASA (link), en foto’s opzettelijk vervaagd om zo tekenen van leven te ‘verdoezelen’. Ook deze heb ik bekeken; en inderdaad zit er wel wat in, al kan ik de reden van zo’n masker niet bedenken. Dan hadden ze het hele experiment wel verborgen en geheim gehouden toch? Maar ook hier passen we de Alter Conspiracy toe! Amerika waren de eersten in de geschiedenis die (al dan niet) op de maan waren geland. Dat was pure prestige; sensatie boven redenatie. De eerste maanlanding had ook weinig meer om handen dan “neem maar een kuub zand mee”. Als we diezelfde Amerikaanse sensatiezucht van het landen op de maan doortrekken, denk je dan niet dat ze heel graag willen laten zien ZIJ de eerste waren die leven buiten onze planeet ontdekten? Die primeur zouden ze zich niet laten onthouden! NASA heeft volgens complot-denkers de foto’s van de schelpen opzettelijk verstopt op hun site. Wát een onzin! Als die foto’s niet bekend hadden mogen worden…. Had dat hun weinig moeite gekost toch?

Kortom; voor elk complot is wel een anti-complot te bedenken. Het komt er toch op neer wat je wil geloven. En wat je wil geloven wordt door je brein keurig netjes ‘logisch gemaakt’. Het zal voor de buitenstaander altijd moeilijk zijn om de waarheid te kunnen zien. Misschien is dát wel de enige waarheid waarop geen complot berust.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden