Helaas had ik zelden leraars die stoere wetenschappelijke experimenten deden. Robbert DijkgraafHet meeste moest als droge materie binnengestampt worden, aangeleerd door een uitgebluste overgepensioneerde leraar in blauwe stofjas, dictatoriaal vooraan de klas. Goeie tijden, veel geleerd, maar geen leuke fysicaproefjes...

De jeugd van tegenwoordig heeft het op dat gebied iets makkelijker. Via het internet komen ze al snel aan leerstof die is uitgelegd op een manier die ze wel begrijpen. Zo'n parel van een website is Proefjes.nl. De initiator is de bekende Nederlandse fysicus Robbert Dijkgraaf. Hij betaalde het grootste deel uit eigen zak. Samen met 4 studenten van de universiteit van Amsterdam rolde hij de website uit, later kwam het op televisie.
De televisieshow is afgelopen, maar de website Proefjes.nl kan nog gewoon bekeken worden. Bij het lezen van zo'n site is er altijd wel iets te vinden dat nog niet eerder geweten was. Alles is onderverdeeld in 8 categorieen: lucht, water, licht, vuur, geluid, voelen, proeven en overig. Veel plezier met Proefjes.nl!
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden