In de stad Tecuaque zijn vele honderden skeletten er nog steeds getuige van dat de Azteken niet zo lief waren voor de binnenvallende Spanjaarden. De schedels en botten tonen brutale mishandelingen, sporen van offering en kannibalisme.

Volgens experts is dat het bewijs dat de Azteken niet zo onderdanig waren jegens conquistador Herman Cortes en zijn goudgretige achterban. In de geschiedenisboeken wordt het gebracht alsof de indianenbevolking de 'blanke god' adoreerden toen hij hun land kwam annexeren. Waren de Azteken werkelijk zo naief?

Azteekse zonneschijf
Azteekse zonneschijf
(Azteekse zonneschijf)

Toen Cortes hoorde van maandenlange mishandeling in een bepaalde stad besloot hij er moordende troepen naartoe te sturen. Die zouden zorgen voor een Azteekse endlösung. Later veranderde Cortes de naam van de stad naar Tecuaque, wat zoveel betekent als 'waar mensen worden opgegeten'.

Wanneer de Azteken hoorden van de Spaanse vernietigende kracht besloten ze hun slachtoffers, inclusief bezittingen, in putten te gooien. Het zijn deze restanten die archeologen tegenwoordig op nieuwe ideeën hebben gebracht.

Via Reuters.co.uk kunt u een korte video van dit nieuwsgegeven bekijken.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden