Het kan zijn dat u reeds van de kok Captain Cook hebt gehoord, de man is een tijd geleden op de Belgische televisie geweest. Met zijn naam refereert hij rechtstreeks naar Captain Cook, de ontdekkingsreiziger die onder andere Hawaii heeft ontdekt.

De Vlaamse Captain Cook, met c-o-o-k, is ook een voedselexpediteur. Een culinaire grenswetenschapper, zo u wil. Hij brengt geen verfijne kleine hapjes zoals bijvoorbeeld topkok Kobe Desramaults, maar wel gerechten die u voorheen niet voor eetbaar hield. Wat dacht u bijvoorbeeld van muizen, verse placenta, of de meer volkse Kasserol met mol?

Captain Cook
Captain Cook
(Captain Cook, ontdekkingsreiziger in de Vlaamse keuken)

"Dansen op de grenzen van de keuken" noemt Geert Buellens (zijn echte naam) het zelf. Onder dit blog kunt u een interview met de man bekijken. Wie geinteresseerd is in deze keukenheld kan zijn kookboek The Crazy Kitchen aanschaffen, we zijn benieuwd naar eventuele resultaten.

Wie dat durft kan de man ook aan huis laten komen, onder het motto Rent-a-Cook. Voor de zekerheid plaatste de humoristische Captain Cook alvast het telefoonnummer van het anti-gifcentrum op zijn website...

Bent u meer het type dat zelf vreemde keukenkunsten uithaalt? Op de site van Captain Cook vindt u tips en recepten. De tweede video die u onder dit blog ziet ziet is een komische intermezzo waarin u ziet hoe Kasserol met mol wordt voorbereid en klaargemaakt. Smakelijk!


(Interview met Geert Buellens, aka Captain Cook)


(Hoe vangt u een mol om op te eten...)
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden