Mensen doen soms de gekste dingen om een vermelding te krijgen in het befaamde Guinness Book of Records. Toch zijn er personen die niets hoeven te doen om een vermelding te krijgen. Deze mensen krijgen hun vermelding dankzij Moedertje Natuur.

Zo ook Khagendra Thapa Magar uit Nepal. Khagendra is, voor zover bekend, de kleinste man op aarde. Met een lengte van 50,8 centimeter en een gewicht van 4,5 kilogram verstoot hij zijn Jordanese voorganger met een lengte van 64 centimeter en een gewicht van 10 kilogram uit het boek der records.

Mensen zeggen soms de gekste dingen om een vermelding te krijgen in de media. Zo ook het hoofd van de afdeling exorcisme van het Vaticaan Vader Gabriele Amorth. Amorth wist zich in de kijker te spelen toen hij onlangs liet weten dat zowel Hitler als Stalin bezeten waren geweest door de duivel. De Vaticaanse exorcist ging nog een stapje verder door te beweren dat ALLE nazi’s bezeten waren door de duivel. In een artikel in de Daily Mail werd ook gewag gemaakt dat er documenten bestaan dat men onder paus Pius XII destijds geprobeerd had om op afstand een duivelsuitdrijving op Hitler toe te passen. Zonder succes overigens. Maar misschien kwam dat wel omdat de rol en houding van paus Pius XII zelf gedurende de tweede wereldoorlog nou niet bepaald de schoonheidsprijs verdient?

Natuurlijk zijn er ook mensen die niets te zeggen hebben, niet geholpen worden door moedertje natuur of niets mafs kunnen. Die mensen weten hun ‘5 minutes of fame’ te verwerven door iets te kopen. Zo ook Dieter Hoch die onlangs voor 170 dollar een oude Amerikaanse penny kocht waar een vage vlek op zit die overeenkomsten vertoont met de beeltenis van de duivel. Nou Dieter succes ermee.


( vlek of duivel?)

Knapper is om helemaal niets te doen en er zelfs helemaal niet te zijn en toch in het nieuws te komen. Zo ook de vermoedelijke eigenaar(s) van een 20 meter en 900.000 euro kostende schoener. De tweemaster dreef onlangs zonder naam en merktekens geheel verlaten rond in de buurt van Sardinië in de Middellandse Zee. De kustwacht trof aan boord een half opgegeten maaltijd, kleren en enkele zeekaarten aan. Volgens de kustwacht leek het erop alsof het schip van het één op het andere moment verlaten was. Over het hoe, wie, wat, waar en waarom tast men nog in het duister.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden