Een man uit Oekraïne, leeft al jaren op enkel water en zonlicht. Hij zegt, en blijkt, in uiterst goede gezondheid te verkeren. Op zijn minst een opmerkelijke gedachte, al zou ik het niet graag zelf uitproberen. Zouden wij mensen als 'planten' kunnen leven?

Een opvallende gedaante, gekleed in een feloranje jurk met een zon erop. Zijn naam is Nikolay Dolgoruky. Zijn huid glimt als van een tiener, zijn lach is charismatisch. Duidelijk een man die blaakt van gezondheid. Zo omschrijft de interviewer hem. Nikolay is gewend aan interviews, hij is er goed in geworden. Zo blijkt uit het artikel, waarin wordt verteld dat deze 'levende plant' op het moment door hordes journalisten wordt bezocht voor een gesprek.

Een interessante gedachte. Dat we vitamine D aan het zonlicht onttrekken wisten we al lang. Maar zouden de overige bouwstenen ook niet uit slechts water en licht te halen zijn?

Het zou zomaar kunnen dat we, door te beginnen met eten, we 'lui' zijn geworden. En dat benodigde bouwstoffen die eerst door het lichaam zelf werden aangemaakt, dat nu niet meer doen; simpelweg omdat we onszelf er op een andere manier al van voorzien: door te eten. Toen we ons evenwicht niet meer in de bomen nodig hadden hebben we onze staart ook maar laten vallen....'als je begrijpt wat ik bedoel'. Op DossierX.nl dacht een van onze redacteuren ook al eens na over het wel en wee van eten. Want ook vasten heeft behalve het honger-gevoel ook een aangenamere functie: grote schoonmaak in je lichaam.

Stel je voor wat dit zou betekenen voor het ondervoedde deel van de wereld!
Eind goed, al goed. Ik hou het voorlopig nog even bij woensdag gehaktdag! Al kan ik uitermate van de zon genieten.... zo'n lekker gehaktballetje laat ik me niet makkelijk afpakken!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden