In dezelfde week van 2005 dat in Amerika een federale rechter bepaalde dat Intelligent Design niet mag worden onderwezen op een openbare school in Pennsylvania kwam de evolutie ook nog op een andere manier in het nieuws. spaghettimonsterHet had het jaar van Einstein moeten worden, maar volgens Science bepaalde een reeks onderzoeksdoorbraken dat de evolutiebiologie in 2005 de schijnwerpers het meest naar zich toe wist te trekken (zie ook hier). Hun vooringenomenheid naar de ID heeft hier natuurlijk totaal geen invloed op gehad.

Helaas wordt er in Science totaal geen andacht besteed aan een nieuwe creatieve kijk op de evolutie van het leven op aarde. Een visie die is ontwikkeld door de Church of the Flying Spaghetti Monster.

Volgens deze theorie zijn er sterke aanwijzingen dat het universum is geschapen door het Vliegende Spaghettimonster. Zo tonen aanhangers van deze theorie, de zogenaamde Pastafarians, bijvoorbeeld aan dat er een significante relatie ligt tussen de gemiddelde globale temperatuur de laatste 200 jaar en het aantal piraten.

Aanhangers van de Cultus van het Vliegend Spaghetti Monster, ook wel Pastafari genaamd, zullen op 3 augustus 2007 om 12:30 uur een processie houden voor de gebouwen van de Evangelische Omroep. Zij willen de EO’ers zielenhulp bieden en “uit hun onwetendheid verlossen” aangaande de evolutieleer. Dit naar aanleiding van de censuur die de EO toepast op de door hen uitgezonden natuurdocumentaires.

De EO paste de documentaires aan met het oog op de Christelijke scheppingsleer, maar die klopt niet volgens de pastafari. Zij zeggen dat de schepper, het Vliegend Spaghetti Monster 'met Zijne Noedelige Aanhangsels', eerst een dag heeft nagedacht, daarna drie dagen heeft geschapen en daarna drie dagen heeft gerust. "Voor de mensen van de EO is dit idee duidelijk nog nieuw", aldus intiatiefnemer Mark van den Borre. "Zij weten ook nog niets van de biervulkanen en stripperfabrieken in het hiernamaals".

BaajGuardian: Ik ben het er niet mee eens, ik geloof in het in tomatensaus kruipend macaronidier, het spaghetti monster hoe waarschijnlijk ook is niet de eerste en zeker niet de echte schepper van deze wereld, het is een hybride, een slap aftreksel van het in tomatensaus kruipend macaronidier welk wèl de ware schepper van deze wereld is.

Ik heb hier bewijs voor maar kan dit enkel in overleg met de kerk van kleine pasta plaatsen, deze kerk is gesticht door een corporatie van de heer oli de raav en het instituut voor geschiedkundige kleine pasta historiën.

Lidmaadschap bij deze kerk bedraagd enkel 500 euro per jaar.
Op 03-08-2007 11:36:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
rob:

Heeft iemand de evolutie aan het werk gezien?
Heeft iemand god aan het werk gezien?

Kan iemand mij duidelijk maken wat de definitie van God is en wie Hem uberhaupt kan omschrijven?

:S
(bericht gewijzigd op 5-8-2007 1:15:54)
Op 05-08-2007 1:15:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Clark

"Kan iemand mij duidelijk maken wat de definitie van God is"

Het (heel)Al?

"en wie Hem uberhaupt kan omschrijven?"

Wie kan het (heel)Al omschrijven?

Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 05-08-2007 1:47:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian:
Rik:

Eerst nadenken voordat je wat doen, dan drie dagen werken en dan 3 dagen weekend.

Dat klinkt niet slecht.

Maar dat er een significante relatie ligt tussen de gemiddelde globale temperatuur de laatste 200 jaar en het aantal piraten.
Piraten en klimaat? ik mis het punt even!


Ja het is moeilijk uit te leggen maar zo staat het geschreven en daarom geloof ik dat ook.
Op 06-08-2007 14:03:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: @Rob

De evolutie kunnen we in bepaalde mate terug zien in het leven van nu. Neem bv de evolutionaire voordeel van mensen met een heterozygote afwijking voor Sikkelcelanemie. Uiteindelijk zullen zij in een gebied met malariamuggen overleven. Kijk bv ook naar de resistentie van bepaalde bacterien tegen antibiotica. Het per toeval veranderende Dna kan soms in de voordeel uitpakken.

Maar dit verklaard nog lang niet alles. Want volgens deze theorie bestaan wij ook per toeval. En heb ik toevallig mijn oren niet onder me oksels en en me voeten niet op me hoofd.
Op 06-08-2007 22:32:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Iemand trouwens gehoord van Nico Alm?
Die draagt op zijn rijbewijs een "pasta strainer" als een "religious headgear".
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 21-05-2012 18:10:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
vosje:
Iemand trouwens gehoord van Nico Alm?
Die draagt op zijn rijbewijs een "pasta strainer" als een "religious headgear".

Klopt, hij is een aanhanger van de "Pastafari", het geloof in The Flying Spagetti Monster". Ben ik ook een aanhanger van hoor!
Op 21-05-2012 18:19:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden