Het Nederlandse duidingsprogramma TweeVandaag, EénVandaag had aandacht voor de 9/11-complotten. Daan de Wit van DaanspeakEerder al zond de Belgische openbare omroep Canvas de bekende documentaire Loose Change uit, die kunt u ook online bekijken. Als we lezersbrieven uit het leidend Vlaamse weekblad Humo mogen geloven dan interpreteerde menig kijker het uitzenden van deze conspiracyfilm eerder als een aanslag op de journalistieke integriteit.

Mensen als de journalist Daan de Wit, bekend van Daanspeak.com, zijn het er niet mee eens. Op zijn website schrijft hij onder andere over zijn persoonlijk 9/11-zoektocht, inclusief bronnen en overige journalistieke verplichtingen. Het onderzoek op Daanspeak.com heeft reeds velen open gesteld voor de alternatieve theorieen die zeggen dat de Amerikaanse overheid zelf achter de aanslagen zat. "De onderste steen moet bovenkomen," aldus de Wit.

Gebrek aan goede journalistiek, dat is hoe hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant de vele websites rondom 9/11 bekijkt. Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de VolkskrantHij vindt de oude media springlevend en bestempelt de nieuwe media (internet) als onbetrouwbaar. "Nieuwe media is ongefilterde kletskoek, het is napraterij. Wij hebben een organisatie waar we in principe de feiten checken."

In principe iets checken is hetzelfde als niet altijd checken, maar dat terzijde... Gezien zijn functie is de mening van hoofdredacteur Broertjes natuurlijk niet vreemd. Het zou eerder gek zijn moest hij -lekker financieel gevoederd door de oude media- anders denken. Welke kant ook de waarheid omtrent 9/11 in pacht moge hebben, wij houden ons erbuiten en laten u zelf kiezen. Veel kijkplezier met het 15 minuten durende item uit TweeVandaag EénVandaag.

Update: Allemaal kijken: op 11 september zendt het Belgische Canvas 2 aangrijpende 911-docu's uit.

Clark Kendt: Floor, wil je even contact opnemen met de redaxie?
(bericht gewijzigd op 1-10-2007 21:43:30)
Op 01-10-2007 21:43:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Redaxie:

Floor, wil je even contact opnemen met de redaxie?

meneer Floor....
(bericht gewijzigd op 1-10-2007 22:27:57)
Op 01-10-2007 22:27:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: 9/11 Vandaag (update)

nou ja 'vandaag';

New 9/11 photos 'prove WTC exploded from inside'
Op 14-02-2010 13:00:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Bramsan:

9/11 Vandaag (update)

nou ja 'vandaag';

New 9/11 photos 'prove WTC exploded from inside'


Kan die foto's op wearechange.org in elk geval niet vinden. Raar, er wordt een item van 5:50 aan besteed maar niemand zegt waar die foto's te vinden zijn!
Is it electrickery?
Op 14-02-2010 13:49:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mistery59: Wat het ook moge wezen, veel mensen zijn onschuldig vermoord. Dat beton verpulverd hebben we hier reeds kunnen nalezen, wat met staal dat zo naar beneden droop, kan enkel maar met een enorme hitte waar kerosine nog niet eens haalt. Getuigen zeggen ook explosies gehoord te hebben voor een vliegtuig erin knalde, en juist erna ook meerdere. Laatste foto's geven ook vliegtuigen weer waarvan de 'buik' niet hetzelfde is als een normaal modeltype. Een bewering is er ook dat één van de vliegtuigen een cargo type was.(?) Voor pentagon zijn alle filmen verdwenen , direct opgehaald rondom waar het pentagon ligt. Een stuk van de motor van het 'vliegtuigje' lag in het gras, nog niet eens zo groot als een onderbeen. Moest het werkelijk een boeing erin gevlogen zijn zou het verdorie veel groter gaatje gemaakt hebben. Vergeet niet dat Amerikanen er niet bij stilstaan om eigen bevolking te gebruiken en te misleiden. Volgens GSM gegevens klopt het verhaal voorgeschoteld ook totaal niet,heb ik ergens op een docu gezien. Nog iets wat ik vind dat niet kan, toen deze activiteiten gebeurd waren, was mr Bush in een schooltje. Werd daar op de hoogte gebracht, hij gaf geen tekenen van verschot na die gebeurtenis. Je zou toch verwachten dat hij dit wel zou doen, en door een uitvlucht daar onmiddelijk weggaan. Het boekje dat hij vasthield had hij 'toevallig' onderste boven vast zeker. Alle puin is intussen verdwenen(letterlijk), dat is ook niet normaal. De onderzoekscommissies werden achter gesloten deuren gehouden, wil al zeggen dat ook niemadn de echte waarheden gaat te weten komen, voor zover deze serieus zijn verlopen, wat ik ook niet geloof. Ook geweten is dat de eigenaar kort ervoor een enorm bedrag van de verzekering kon krijgen als deze 'klus' voorbij was.
Kweet het niet, maar er hangt teveel strond aan de nagel om het zomaar te laten gaan, alleen al om de vragendestellende familieleden hun antwoorden te geven. De echte waarheid dan.
Op 14-02-2010 15:22:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden