Mijn opa en oma waren 40 jaar getrouwd, als cadeau gaven ze een week vakantie met de hele familie in Mexico, in een erg luxe hotel.

Op een dag gingen we een beetje rondrijden op een gehuurde brommer op zoek naar insecten. Ik wilde graag een vogelspin, een schorpioen en een grote kever vinden. Op deze dag heb ik jammer genoeg geen schorpioen of grote kever gevonden maar wel heel veel mooie vlinders en... de vogelspin!Deze vogelspin was net zo groot als mijn vaders hand en ik zag hem toen we langs een bananenplantage reden. Daar zat hij tegen de muur, we hebben hem gepakt met een barbecuetang en hem voorzichtig op de grond gezet om hem te kunnen filmen en fotograferen.

De spin had een knaloranje achterlijf, een zwarte kop, zwarte poten en hij was lekker dik behaard. Als je hem vindt, aai hem dan niet want die haren kunnen erg irriteren als ze in contact komen met je huid.

Nou zal je misschien denken dat het géén vogelspin is maar er zijn een heleboel soorten vogelspinnen en de bekendste vogelspin is de roodknie-vogelspin, deze heeft rode vlekken op de verder zwarte poten en rode haren op zijn lijf.

Je zal denken dat het dagelijks voer voor vogelspinnen vogeltjes zijn maar dat is niet zo. De kleine vogels zijn een uitzondering, meestal eet de spin grote sprinkhanen, kakkerlakken en kevers.

Ik kon bijna niet geloven dat ik de vogelspin had gevonden en ik had hem wel mee willen nemen maar…… hij paste niet in mijn vangdoosje en………mijn ouders vonden het ook niet zo’n goed idee. (raar hè?!)

Wil je meer weten over vogelspinnen kijk dan ook eens op vogelspin.be.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden