Robbert van den Broeke heeft zich een keertje vergist, je las het al in een andere blog op GW. In plaats van jeneverbrander of geneverbrander noemde hij genverbrander als beroep bij een van zijn readings. Het had ook tommerman of houtzeger kunnen zijn. Intussen dingt het nieuwe beroep mee naar de titel van woord van het jaar. Op Fok.nl gaan de topics over van den Broeke intussen door. Inmiddels zijn er reeds 16 hoofdtopics en enkele neventopics. Een record op fok? Dankzij de fokkers is genverbrander zelfs het woord van het jaar geworden. Dank je, Robbert. Of moeten we zeggen: dank je, energetische bron van Robbert.

De 'gereade' vrouw in kwestie, Corry Dekkers-Lambregts, maakt het allemaal niets uit. Ze heeft steun gekregen van Robbert en daar draait het om: er is even aandacht geweest voor haar mentale probleem. Met liefde, hoop en troost (een stopwoord?) heeft ze van hem geleerd dat ze geen angst hoeft te hebben. Een goede kuur, ware het niet dat teveel licht slecht is voor de ogen. Word je blind van en ga je dingen van zien die er niet zijn: wolken die op UFO's lijken, of aliens met papiergeur omringd door orbs.

Terloops deelt de dame mee dat liefde, hoop en troost geen wetenschappelijke basis hebben en dat het dus logisch is dat sceptici erover vallen. De dame heeft in jaren geen biologieboek opengeslagen, waarschijnlijk, aangezien dit soort begrippen wel degelijk een wetenschappelijke chemische basis en verklaring heeft. Maar met een overdosis aan licht en liefde valt dat natuurlijk niet zo op en wordt alles algauw fantastisch en bevlogen van het troostende licht. Daarnaast is het wel heel erg kort door de bocht om wetenschappers als koele kikkers neer te zetten. Typisch een argument dat gebruikt wordt om maar geen onderzoek te hoeven laten gebeuren. Ook typisch een argument dat gebruikt wordt door personen met quasi geen wetenschappelijke kennis.

Zo valt ook het volgende citaat op, waarmee blijkt dat een wetenschappelijke benadering bijna te verfoeien valt: 'Als de wetenschapper thuis komt en zijn kind zit te huilen aan de keukentafel, start hij dan een wetenschappelijk onderzoek of troost hij het kind met een aai over de bol en een knuffel?'
Wat een bedenkelijk niveau... Als amateur wetenschapper ga ik inderdaad een weten-schappelijk onderzoek starten om te weten waarom mijn kind huilt. Meteen gaan troosten is iemand bevestigen in zijn ellende en volgens goeroes als Bhagwan is dat des duivelsch. Waarom troosten als je de oorzaak nog niet kent? Wat een gemakzucht! Wat stelt dat begrip dan voor en wat voor mietjes laat je daarmee opgroeien? We weten inmiddels toch al wat er gebeurt als de mensheid zich laat leiden door onderbuikgevoel? Check de geschiedenis maar eens. Of zitten die hersenen er voor de lol in?

Hoewel het natuurlijk een feit is dat veel mensen niets liever willen dan aandacht krijgen voor hun ellende. Met andere woorden, mevrouw Corry Dekkers: laat je niet dekken door het gemiddeld medium, maar sla eens een boek open want in zowat ieder spiritueel werk (ja, wij lezen ze ook) staat dezelfde boodschap: leef zonder angst. Wat er doorgaans bij vermeld staat is dat dat pas kan eenmaal je helemaal jezelf bent. En dat lukt moeilijk als je afhankelijk bent van de boodschap van een ander. Was het niet de kern van iedere religie om te worden zoals de meester en dus geen meester meer nodig te hebben? Wie zei ook alweer 'wie niet verlicht is staat in het duister te hopen op een spotlight'? 

Ook de redactie van het programma 'Er is zoveel meer' staat nog helemaal achter Robbert. Zou ook heel knullig zijn moesten ze dat niet doen terwijl het programma nog loopt. Dat is kiezen tussen weinig kijkers en veel kijkers. Ondertussen kunnen de makers van de spin-off over genverbranders reeds zoeken naar een andere internetdomeinnaam want Sten Oomen heeft genverbrander.nl geclaimd. Benieuwd wat daarmee zal gebeuren. Sten heeft op haar website alvast 15 vragen aan Robbert gesteld. Tot op heden (natuurlijk) geen antwoord.

Oh ja, ons oproepje tot het verzamelen van filmpjes heeft al wat resultaat. Hier de reeds gevonden filmpjes en audio:

- Filmpje 1 (Realmedia)
- Filmpje 2 (Windows media)
- Filmpje 3 (Windows media)
- Filmpje 4 (Windows media)
- Filmpje 5 (Windows media)
- Filmpje 6 (Windows media)
- -->

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden