Canterbury, Australie, 12 september 2006 15.00 uur lokale tijd. Een enorme knal, een helder licht dat als een streep langs de hemel trok om uiteindelijk als een soort bal in vlammen uiteen te spatten. We hebben het over een vermeende meteoriet die door diverse mensen gezien en gehoord was. Op zich niets bijzonders ware het niet dat er een paar vreemde details aan het verhaal vastkleven...

Allereerst is er de observatie van politieagent Chris Hughey. Hughey zei voor de media dat het niet ongewoon voor de streek is om meteorieten te zien overvliegen. Wel ongewoon in dit geval was de hoek waarmee de meteoriet haar intrede deed, aldus Hughey.

Vervolgens was het de melding van Tanya Haigh die een vreemdsoortig stuk steen in haar tuin in Dunsadel vond. Tanya lichte de lokale politie in omdat ze dacht dat het vermoedelijk om een stuk van de meteoriet ging. De politie kwam en nam het object mee voor nader onderzoek.

Politiewoordvoerder Paul Visser zei dat het om een object ging van ongeveer 10 cm bij 5 cm met een onbekende “texture”. Visser voegde er aan toe dat het object opvallend licht was…”bijna gewichtloos”.


( Geen meteoriet )

het object werd voor nader onderzoek naar het Christchurch National Radiation Laboratory gebracht. Daar stelde men vast dat het object niet radioactief was en dat het haast zeker GEEN meteoriet kon zijn.

De dichtheid van het object, dat nog het meest weg heeft van een mengeling tussen koraal en lavagesteente, is één tiende van wat normaal gesproken als meteoriet wordt beschouwd. De universiteit van Canterbury wil het object nader gaan bestuderen. We wachten met spanning de volgende berichten af.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden