In het kader van vreemde onderzoeken en de bizarre uitkomsten ervan heb ik nog een leuke voor u. Het Zweedse tijdschrift “PC För alla” gaf het Pegasus laboratorium opdracht op een gemiddeld toetsenbord op de aanwezigheid van bacteriën te onderzoeken. En wat blijkt? Op een doorsnee toetsenbord leven meer bacteriën dan op een normale toiletbril!


Het onderzoek toonde aan dat een toetsenbord tot wel 265 keer meer bacteriën per vierkante centimeter bevat dan een doorsnee toiletbril. Dat komt dus neer op gemiddeld 33.000 bacteriën per vierkante centimeter toetsenbord. Op een gemiddeld toiletbrilletje kan men niet meer dan 130 bacteriën per vierkante centimeter vinden.


( vergeet de hond en poes, dieren genoeg op uw toetsenbord)

Pegasus onderzocht ook om wat voor levensvormen het ging. Zo troffen ze meer dan 3.100 schimmels per vierkante centimeter aan. En u raadt het al.. de spatiebalk en de enter toets zijn de smerigste van alle toetsen. Met deze wetenschap in het achterhoofd kunnen we dus veilig concluderen dat u beter uw broodje op het toilet kan eten dan tijdens het surfen achter uw computer. De redactie van PC För alla (Om misverstanden te voorkomen PC för alla betekent “PC voor iedereen”) gaf een wat milder advies. Zij gaven het advies om na ieder PC gebruik de handen te wassen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden