Geloof wat je wilt. Maar van tijd tot tijd krijg ik het idee dat onze hele werkelijkheid te danken is aan een manisch-depresieve programmeur met een te volle agenda. Zittend achter een rommelige buro met diverse computers en een boel bedrading zit de god-programmeur iedere dag weer te klooien met het programma “leven op aarde”. Natuurlijk sluipen er dan foutjes in die zich in onze werkelijkheid vertalen als opmerkelijke voorvallen die we niet goed kunnen rijmen. Onzin? Lees verder en bepaal zelf...

Zuid Amerikaanse kwal in Engeland

Een zoetwater kwal die normaal gesproken zijn habitat heeft in de Amazone dook onlangs op in een afgesloten en ondergelopen kleiput in Leicestershire. Het was Michael Grey die, terwijl hij zijn hondje uitliet, de vreemde kwal aan het oppervlakte zag drijven. Men neemt aan dat de 2 centimeter grote kwal (craspedacusta sowerbii) per ongeluk in Engeland is geïmporteerd toen men een partij waterplanten uit Brazilie plaatste in een vijver in het naburige Kew Gardens. Klinkt aannemelijk ware het niet dat het plaatsen van de exotische planten voor het laatst in 1830 gebeurde.

Nee, volgens mij klikte de God-programmeur op het verkeerde icoontje ofzo waardoor exotische beestjes per ongeluk op de verkeerde plekken aanbelanden. Of zou het botweg toeval zijn waardoor Kim Smith zich onlangs aan de andere kant van de wereld doodschrok, toen ze een exotische 14 centimeter grote zijdespin voor haar voordeur vond.

zijdespin
( Zijdespin op vakantie? )

Volgens kenner Mike Greene van het Metro Parks, Serving Summit County, hoort het beestje absoluut niet in Ohio thuis maar in het diepe zuiden van Amerika. Hij noemde de vondst erg interessant en “very cool”. Men denkt dat de 14 centimeter grote spin met een auto heeft meegelift uit het diepe zuiden.

Natuurlijk maken “twee zwaluwen” nog geen zomer en er zullen wel 1000 andere verklaringen te bedenken zijn. Maar wie de oude blogjes op deze site nog eens erop na slaat zal zien dat er toch heel veel te zeggen is voor het bestaan van een god-programmeur.

Voor wie nog niet helemaal is overtuigd nog even een vreemd voorvalletje over een "wel/niet" octopus uit 2006:

The Sentinel 8 februari 2006:
Victoria Springitt uit Oxford Road, Basford (U.K.) haalde een slijmerige 'prop',  die de waterafvoer in haar tuin blokkeerde, weg en schrok zich bijna dood toen ze realiseerde dat het geen modder en dode bladeren waren. Het bleek om een dode 'octopus' te gaan. Hoe de 'octopus' in de tuin is gekomen is een raadsel. Een buurman opperde dat het beest misschien wel uit de bek van een zeemeeuw was gevallen. Basford ligt echter meer dan 100 kilometer van de kust af.

Deskundigen van het  National Marine Aquarium, Plymouth hebben foto's van het beest bekeken. Woordvoerder Douglas Herdson van het voorgenoemde instituut zei dat  de deskundigen die de foto's bekeken hadden tot de conclusie waren gekomen dat  veel details overeen kwamen met die van een octopus, maar dat er ook details te zien waren die niet overeen kwamen met een octopus. "Het is heel moeilijk om met zekerheid te zeggen dat het inderdaad om een octopus gaat" Aldus Herdson. Octopussen kunnen in de regel niet langer dan 20 minuten zonder zeewater.

vosje: ö
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 20-05-2009 20:43:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Twee jaar geleden had ik opeens een zuid amirikaanse vlinder in mijn tuin rond vliegen.

Een cattle heart: parides arcas

http://www.flickr.com/photos/nuclearlakeside/2841404210/

Waarschijnelijk ergens ontsnapt.

De foto is ook in de Amsterdamse zoo genomen.
"We're all mad here."
Op 20-05-2009 20:51:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden