'Freedomship' zo luidt de naam van de nieuwe, de nog in ontwikkeling zijnde, drijvende stad. En een drijvende stad is het zeker. Norman Nixon is diegene die bezig is 'Freedomship' te verwezenlijken. Met 18.000 woningen, 3.000 winkels en 10.000 hotelkamers mag het met recht een stad genoemd worden. Tot 100.000 mensen zou de 'boot' kunnen huisvesten.

Freedomship

Voor een schamele 150.000 euro ben je al eigenaar van een 'woning', al zal deze meer op een hut lijken. 44 miljoen geeft je toegang tot de meest tot de verbeelding sprekende suites. Voor de hele infrastructuur wordt gezorgd: winkelen, eten, ontspannen, alles is aan boord. Er zijn een aantal afbeeldingen te bewonderen van deze nieuwe Ark van Noach.

Zou dit de toekomst worden? Wie weet. Op zo'n drijvende stad maakt het niet uit hoe hoog de zeespiegel stijgt. Evenmin zul je last hebben van tsunami's. Een hele sterke maag heb je ook niet nodig, want zo'n kolos zal weinig last hebben van het heen en weer wiegen op de golven. Ondertussen zie je de hele wereld....niet verkeerd!

Een schip dat op internationale wateren vertoeft, heeft ook zijn eigen regels, zijn eigen wetten. Een soort community. Dat is ook het primaire doel van de ontwikkeling, niet de boot zelf; hoe zouden deze regels eruit zien en hoe zou het 'systeem' moeten werken.

Ik hou het nog even vol, ik woon hier goed lekker achteraf tegen een natuurgebied aan. Maar mocht de pool-shift voor de voorspelde rampscenario's zorgen..... dan hoop ik dat de staatsloterij me gunstig gestemd is voor een plekje op deze boot!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden