Dat politiek, ondanks de vele goede intensies, in de grote lijn meer van het beperkende zelfde is hoeven we u niet te vertellen. Er is nu echter een nieuwe partij die taboes hoopt te doorbreken om zo wél ergens te komen: LijstU.

Wat heeft politiek met grenswetenschappen te maken, horen we u vragen? Simpel: het initatief wordt ondersteund door de nulpuntenergie-onderzoekers en het innovatieplatform Noord Nederland. Eén van de belangrijkste onthullingen is dan ook dat alles veel goedkoper kan, tot 50% in het geval van benzine, energie en ziektekosten. Volgens LijstU betalen MKB'ers veel meer belasting dan multinationals, ook al niet zo fijn...

Politieke activiteiten van tegenwoordig... 

Wijzelf doen niet aan politiek, tenzij tijdens komische sessies, maar willen u toch de aandacht wijzen op LijstU. Hun uitgangspunt: "Al meer dan 2000 jaar stemmen wij op mensen die, waarna zij verkozen zijn, precies het tegenovergestelde doen van hetgeen zij tijdens hun verkiezingscampagnes beloofd hebben."
Persoonlijk vind ik het geheel nogal stellig, maar ik heb het boek slechts voor 80% gelezen (te schreeuwerig) dus wie vraagt mij wat?

Als u geinteresseerd bent dan kunt u door middel van registratie op de site van LijstU een gratis boek aanvragen waarin hun plannen uit de doeken worden gedaan. Titel van het boek: "Genoeg is Genoeg: Iedere Nederlander Vrij en Financieel Onafhankelijk na de verkiezingen van 22 november 2006". Voor wie geen zin heeft om eerst te registreren -Big Brother is nooit voor weg- hebben we hier een mirror waarop u meteen de pdf kan downloaden.

Omdat niet duidelijk was of het initiatief wel uit de grenswetenschappelijke wereld komt (nergens stond een naam bij) besloten we Frank Bonte van de nulpuntgroep aan te schrijven. Hij stuurde op zijn beurt het bericht door naar de personen achter LijstU. We zijn, na een dag, nog in afwachting van antwoord. De traagheid van politiek verandert alleszins niet met 50%...

Persoonlijk vind ik het op zijn minst louche dat er nergens een naam van de partijoprichters bij staat, ook dat er vooral schreeuwerig en tegen-de-gevestigde-orde-schoppend wordt gehandeld. Als er 1 woord aansluit bij hoe de stellingen van LijstU op me overkomen dan is het populisme wel, al zal niet iedereen het daarmee eens zijn en dat mag.

Na het inschrijven op de nieuwsbrief van LijstU werd een automatisch e-mail in onze mailbox gedropt, afkomstig van ene R. Bakkes. Wie dat is zal de toekomst nog uitwijzen want anoniem blijven, dat is in de politiek geen optie en eerder verdacht. Net zo verdacht als financiele onafhankelijkheid voor een volledig land willen bewerkstelligen, dat klinkt meer als zelf zoeken naar financiele onafhankelijkheid en dat is allready done in politieke kringen...

Update: vele dagen later, nog geen antwoord van LijstU...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden