Charles Fort, een bekend verzamelaar van berichten die de werkelijkheid op zijn kop zetten, zou zijn snorharen aflikken bij het lezen van het volgende bericht:

Donderdag 21 september 2006 - BBC News meldt het volgende: Biologen van de universiteit van Manchester vonden tijdens een veldtocht in de Franse alpen in een watertje een eendenei. Brasems in een eendeneiOp zich niet zo bijzonder ware het niet dat de biologen voelden hoe er binnen het verder geheel hermetisch gesloten ei iets bewoog. Toen de biologen het ei openden troffen ze tot hun stomme verbazing drie kleine levende Elristen ( een zoetwater vis) aan. Rechts ziet u die op foto.

De biologen raadpleegden andere wetenschappers over de vraag hoe drie levende vissen in een gesloten eendenei terecht zouden kunnen komen, maar er is tot nu toe niemand die het antwoord weet. De biologen staan voor een raadsel. Ze weten in ieder geval zeker dat toen ze het ei vonden het geheel ongeschonden was.
Dr. Cobb en zijn collega Henry McGhie (Hoofd natural sciences van het Manchester Museum) hebben een brief geschreven aan het blad 'New Scientist' in de hoop dat de lezers een lichtje op het mysterie kunnen laten schijnen.

Charles Fort, aan wie de begrippen Forteaans en Forteaanse zaken zijn ontleend, zou zijn hoofd schudden om zoveel domheid. Hij zou zijn theorieen over teleportatie onderstreept zien. Maar goed, als de lezer van New Scientist hun licht over het mysterie mogen laten schijnen dan mogen de lezers van Grenswetenschap dat natuurlijk ook.

Dus: Hoe komen drie levende visjes in een afgesloten eendenei?

Gerelateerd aan deze publicatie:
Gerard: We vragen het Hans Kazan wel even....;-)
'Don't forget rule number 6'
Op 10-06-2008 15:35:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: hebben ze de vissen wel weer terug in het water gedaan,
en hoelang zouden die vissen dan in het ei hebben gezeten,
dan zouden ze toch dood moeten zijn?
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 07-02-2009 18:53:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden