Wat we u vandaag vertellen is bijzonder handig tijdens zakelijke besprekingen waar u een groot belang te halen hebt. We leren u namelijk hoe het mogelijk is om iemand met een simpele handdruk in hypnose te brengen waardoor hij ontvankelijk is voor al uw boosaardigheden in het kader van wereldheerschappij goede intenties. De techniek noemt de handdrukinductie, ook wel handshake induction.

Kijk eens diep in mijn ogen...

Het principe van hypnotiseren via een handdruk is eenvoudig, eigenlijk zoals bij alle vormen van hypnose, inclusief de mislukte. Doorgaans is het de eenvoud net het probleem want tijdens het uitvoeren van een routinehandeling (zoals een hand geven) werken de hersenen als een automatische piloot. En zelfs voor een automatische piloot is het mogelijk om tegen een flatgebouw te vliegen...

Maar hoe? Hoe kan ik mijn baas, schoonmoeder of vervelende leraar bijvoorbeeld spontaan in slaap doen vallen? We horen het u al vragen en houden de spanning niet langer op.

Een hand geven is een automatisme. Probeer maar eens naar iemand toe te gaan en de hand vooruit te steken alsof u hem de hand wilt drukken. Zonder iets te zeggen of doen zult u merken dat de andere persoon de handdruk zal beantwoorden. De grapjassen onder u kunnen dan de hand terugtrekken en even door de haren wrijven, maar een niet-beantwoordde handdruk staat te boek als not done.
De reden van deze doctrine is dus snel te verklaren: van kindsbeen af worden we wijsgemaakt dat een hand geven vriendelijk is en 'hoort'. Net zoals het strikken van de schoenen na verloop van tijd niet meer moeilijk is, of zoals een gitarist uiteindelijk zijn instrument feilloos bespeelt, gaan de hersenen (in plaats van uw 'vrije' wil) bepalen wat te doen, nadenken hoeft niet meer. Aangezien een handdruk bijzonder eenvoudig én sociaal is, valt dus gerust te zeggen dat handen schudden een van de meest ingeburgerde, ingeprente, handelingen is waarbij zowat niemand nog stil staat.

Als er niet meer wordt nagedacht, dan is het onderbewuste meer op de voorgrond dan bij de momenten waar scherpheid vereist is. Dit is het moment waarop een hypnotiseur met de verrassing uit de hoek komt. Het komt er namelijk op neer om het automatisme te doorbreken en zo de hersendeuren open te zetten voor nieuwe invloeden. Dat kan gebeuren door de hand vast te nemen en voor de ogen van het slachtoffer te houden, door de hand onverwacht te strelen, maar ook door recht in de ogen te kijken en meteen te beginnen met de instructies. 'U bent moe, uw armen worden zwaarder' doen het altijd goed. Maar, zoals u in de eerste video onder dit blog zult zien, het kan net zo goed een denkbeeldige papegaai zijn.

Handdruk onder hypnose?

Het vereist natuurlijk wat oefening (en lef) om deze hypnosetruck uit te proberen. Als u van plan bent om mensen via de handdruk te hypnotiseren, laat ons dan vooral de resultaten weten. Vergeet niet om de persoon weer uit de hypnose te halen. Dat kan door tellen tot tien en het knippen met de vingers. Vertel er ook even bij dat ze wakker zullen worden. Dat iemand in de hypnose blijft hangen is een mythe, daar hoeft u niet bang voor te zijn. Hypnose is iets anders dan paddo's.

We breien er verder geen lang verhaal aan, er zijn enkele video's die té interessant zijn om te laten liggen. In de eerste zult u Richard Bandler zien. Hij is één van de grondleggers van NLP, voluit Neuro Linguistisch Programmeren oftewel de studie van subjectieve ervaringen. De man staat er ook om bekend dat hij angsten en fobieen in luttele minuten doet verdwijnen.

In de tweede video ziet u een korte sessie door Milton H. Erickson, een van de grondleggers van de psychotherapie en hypnosespecialist. De derde video is een basiscursus hypnose, zodat u de algemene werking wat kunt oefenen vooraleer meteen schoonmoeder vrijwillig een citroen te doen eten...


(Papegaai zien en voelen na een hypnose-handruk)


(Milton H. Erickson in actie)


(Basiscursus hypnose)
Vladimir: ?


Op 06-07-2007 13:18:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir: Geprobeerd de leraar te hypnotiseren?

Een naald met arsenicum in zijn nek prikken werkt beter.
Op 06-07-2007 13:20:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir: Gelieve de 'humor' tot de zeepkist te beperken. Verdere off-topic reaxies in dit blog worden naar de zeepkist verplaatst.
(bericht gewijzigd op 6-7-2007 13:39:02)
Op 06-07-2007 13:39:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Wesley:

de 3 video's doen het helaaas niet

Jammer dat ze weg zijn. Dat is het nadeel van joetjoep.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 24-08-2008 23:11:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks: Hypnose bestaat niet, gemakkelijk beïnvloedbare mensen des te meer.
Op 24-08-2008 23:49:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: [quote=selene teatini]
ik kon het niet ik ben heel verdrietigg
ik vind dit niet leuk,, het is veel te moeluk en ik hep een slecht rapport dat ook nog laat me nu met rust
Geen vaarwel
[/quote]


Op 02-11-2008 15:54:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: De reacties in dit topic zijn tering grappig.
Op 02-11-2008 15:54:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
Wesley:

de 3 video's doen het helaaas niet


pleister op de wonden?

Op 03-11-2008 1:49:51 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik zag em bij de Uri Geller-show gebruikt worden.
United as one. Divided by zero.
Op 16-01-2009 22:16:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Hé Feniks wat doe je eigenlijk hier op GW? Ben je debunkeraar van beroep?
Als ik met mijn vingers knip, geloof je in vliegende schotels!! Haha
Op 17-01-2009 14:56:48 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
player: Heel jammer dat de videos weg zijn wegens copyright !
Op 23-06-2009 20:40:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden