Op internet, vooral op 'spirituele' copy/paste/dump-en-vooral-niet-nadenken-sites, horen we met regelmaat over DNA dat verandert. In plaats van met ons gewoon 2-strengig DNA zouden er kinderen worden geboren met maar liefst 12 strengen. Zelfs personen die met 2 strengen uit de baarmoeder ploppen schijnen tijdens hun levenstijd extra strengen aan te maken.

Deze 'lichtkinderen', 'kristalkids' of 'indigomensen' hebben natuurlijk fantastische gaven en talenten die doen lijken alsof ons DNA hoger staat dan welke natuurwet ook. Ze kunnen nog net niet vliegen, hoewel levitatie in de buurt komt. De miraculeuze DNA-upgrades zouden ook verantwoordelijk zijn voor telekinese en andere gedachtenkrachtgein. Het wordt geslikt voor zoete koek, maar klopt het wel?

De reden waarom gevestigde wetenschappers niets schrijven over natuurlijk ontstane 12-strengigheid is simpelweg omdat het nog nooit geconstateerd is en dat wellicht ook nooit zal worden. Geen persoon die ooit bewijs van DNA-veranderingen heeft gezien, tenzij de klassieke mutaties natuurlijk. Ondertussen reist de mythe hardnekkig verder.
We lezen het verhaal over de DNA-upgrades wel vaker. Door de fabel telkens te herhalen lijkt het alsof er meer bronnen zijn, maar de kern van het verhaal leidt keer op keer terug naar dezelfde oorsprong: Dr. Berrenda Fox die beweerde bloedstalen als bewijs te hebben. Bloedstalen had ze alleszins, maar hoe de dame daar was aan gekomen is niet zo koosjer.

Wie is dan die sluwe Fox die door de internetecho van haar geschriften nog steeds een New Age-DNA-pionier lijkt? En zijn er mensen met 12 strengen DNA?

12-strengig DNA?
12-strengig DNA?
(Een gevalletje van 12-strengig DNA?)

Het interview waarin Fox haar uitspraken deed werd afgenomen door Patricia Resch. Ondanks dat het interview als zijnde waarheid op het internet is te vinden heeft deze dame geprobeerd (en nu nog steeds) om kopieren van haar geschriften tegen te houden. De reden daarvan is simpel: Berrenda Fox werd ontmaskerd en betrapt op fraude. De dame spoot haar patienten in om zo de symptomen die ze nodig had op te wekken. Niets natuurlijke wijziging, niets nieuwe tijd richting 2012, gewoon de roep om aandacht van iemand die om een doorbraak verlegen zat.

Fox moest door dit voorval vanzelfsprekend naar de gevangenis, passeren langs spirituele start was geen optie. De kliniek waarin ze werkte werd gesloten. U vraagt zich af wat de bron is van deze zware aantijgeningen? Patricia Resch zelf. Op websites waar ze haar interview aantreft schrijft ze: "Please remove the article about Dr. Berrenda Fox. After that was printed we discovered that she had lied to us, falsified data on tests she never conducted, and injected her subjects with testosterone without their knowledge. She was sent to jail for this and her "clinic" was shut down."
Op een andere plaats schrijft laat Resch weten: "WE REGRET HAVING PUBLISHED THAT ARTICLE AS WE LATER DISCOVERED THAT DR. FOX WAS A FRAUD AND WAS INJECTING HER PATIENTS WITH TESTASERONE TO CREATE THE "SYMPTOMS" SHE CLAIMED INDICATED WERE INDICATIVE OF HER NEW DNA DISCOVERIES. SHE WAS ARRESED AND IS SERVING A JAIL SENTENCE FOR THAT. AVALON WAS CLOSED IMMEDIATELY."

Duidelijke zaak, broodje DNAap. Moraal van het verhaal? Wij willen de lichtwerkerswereld bij deze wijzen op het bestaan van aardig bewezen en gecontroleerde natuurwetten en het aangeboren, maar snel verwaarloosd, gezond verstand waarmee gegevens nagetrokken kunnen worden. Dit soort broodje aap-verhalen herhaaldelijk blijven verspreiden is hardnekkige domheid.

Ismail: Het blijft wel een raar verhaal dat een dokter, een wetenschapper, haar hele leven, carrière op het spel heeft gezet om zoiets te doen. Daarbij komt nog bij dat testosteron al vele jaren wordt geïnjecteerd bij mensen met een bepaalde aandoening, of bij topsporters die zich bezighouden met bodybuilding bijvoorbeeld. Dit zal dus zeker geen ongewone symptomen teweeg brengen.

De vraag is niet of er daadwerkelijk 12 strengen DNA kan bestaan, hoewel 't wel zeer interessant is voor het wel- of niet bestaan ervan, maar of de beschuldiging wel klopt. Een dokter die op deze wijze ver buiten haar boekje gaat, en alles op het spel zet voor een riskante behandeling (en om wat?), die sowieso geen abnormaliteit in het DNA teweeg zou brengen, wel echt bereid is om zo'n actie te ondernemen met alle gevolgen van dien?? Kloppen die beschuldigingen wel?
(bericht gewijzigd op 17-2-2011 17:19:59)
Op 17-02-2011 17:14:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Het menselijke DNA is en blijft gewoon 2-strengig.

Dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven zolang het 'altijd' voort duurt.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 17-02-2011 21:34:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: De laatste keer dat ik telde had ik inderdaad 12 strengen DNA
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 18:10:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband:
judith:

och er wordt zoveel in de doofpot gestopt zou mij niets verbazen
als juist dr.Berrenda erbij is gelapt omdat de waarheid niet aan het licht mag komen.Of het nou waar is of niet,ik zou zeggen vertrouw op je eigen gevoel.Wat bewijzen wetenschappers nou eigenlijk?
we groeien en evalueren zoiets als DE WAARHEID bestaat gewoon niet.


Deze reactie verteld me alles over hoe het komt dat dergelijk hardnekkige onzin met graagte tot waarheid wordt gemaakt en als waarheid wordt geslikt. I rest my case .

(bericht gewijzigd op 3-5-2011 20:28:07)
ech?
Op --0 20:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden