Zo zijn er van die uitvindingen die prachtig zijn. Eén daarvan is the lifestraw, ofwel het levensrietje. Deze bekroonde uitvinding is een soort groot rietje waarmee men vies water kan drinken omdat het buisvormig toestel ondertussen zuivert.

Hoewel het apparaat zware metalen niet kan verwijderen is het geschikt om micro-organismen uit een vloeistof te krijgen. Onder andere cholera, dysenterie en tyfus krijgen hierdoor minder voet aan de grond.

Lifestraw in actie
(Het levensrietje in actie)

Per levensrietje kan er ongeveer 700 liter water gezuiverd worden. Het gebruik ervan is eenvoudig, in 3 stappen kunt u aan het drinken. De kosten vallen ook al mee, voor 3 dollar heeft u er reeds een.  De lage prijs is welkom in derde wereldlanden als Kenia, waar een eerste grote lading naartoe gaat.

Hoe werkt het?
Net zoals bij een gewoon rietje moet er met de mond gezogen worden. Om het grootste vuil te zuiveren gaat het water langs 2 filters die minuscule openingen bevatten. Daarna passeert het door een desinfecterend middel dat bacteriën, virussen en parasieten doodt.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden