The Village People, bekend omwille van hun overdadig-heupwiegende-zeepjes-laten-vallende schare fans waren vol lof over macho's. Persoonlijk, met alleen wat spieren op de hersenen, denk ik daar geheel anders over. Vrouwen vallen op intellect (en in mindere mate ook op grote piemels). Macho's hebben te kampen met compensatiegedrag, hun innerlijke onvrede over zichzelf wordt naar buiten toe geprojecteerd met blaaskakerige gevolgen.

Gelukkig heeft wetenschappelijk onderzoek mijn vooroordelen jegens macho's gestaafd, anders was ik wellicht bang geweest om op de kin geklopt te worden door de macho's onder de GW-bezoekers. Een studie van de universiteit van Maine toont aan dat roekeloos machogedrag alleen status oplevert bij andere mannen. Vrouwen die houden er niet van en zien het niet als signaal van onweerstaanbaarheid, in tegenstelling tot de macho's -met blinkend hangertje als penisalternatief- zelf.

Een macho in actie
Een macho in actie
(Een macho in actie)

Macho is overigens Spaans voor 'mannetje'. In het Nederlands noemen we iemand macho als hij overdreven mannelijk gedraagt. Aangezien dit overdreven mannelijke gedrag zich uit met ijdelheidsmiddelen als kettinkjes, armbandjes, haarlak en meer van zulks vertoon kunnen we ook spreken van vrouwelijk gedrag. Soms is de grens klein.

Wat wil ik hiermee zeggen? Macho's, diegene die een probleem hebben met 'mietjes' zijn zelf mietjes want anders zouden ze er zich niet zo tegen afzetten. Alles wat je zegt ben je zelf, dat u het even weet...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden