Laten we weer eens afdalen naar de duistere hoekjes van de menselijke ziel en op zoek gaan naar bijzondere parafilieën (de verkeerde vormen van liefde of in bruikbaar Nederlands; Perversiteiten).

Ditmaal duiken we in het fenomeen lange nagels. De meeste vrouwen doen pogingen om hun vingernagels te laten groeien en als dat niet lukt dan is de nagelstudio nooit ver weg om er een paar ferme neppers op te plakken. Lange nagels, en speciaal wanneer ze gelakt zijn, worden gezien als een uiting van vrouwelijkheid. Door de nagels te laten groeien lijken de vingers langer en optisch dus de hand smaller. Tot zover een geheel maatschappelijk geaccepteerd cosmetisch fenomeen. Maar er is een grens.

toverheks?
('k ga je pakken, 'k ga je pakken, zei de toverheks...)

En kleine rondgang over het Internet leert ons dat er zowel mannen als vrouwen zijn die een flinke fascinatie hebben voor lange nagels. De grenzen tussen cosmetische uitingen en erotische vervagen en extremen steken de kop op. Wat is dat toch met die lange nagels? Op de homepage van mejuffrouw Kermi komen we niet echt veel te weten. Deze dame zegt zelf geen fetjist te zijn en dat lange nagels gewoon haar vrouwelijkheid onderstrepen. Toch vreemd dat ze met haar homepage tot doel heeft om de "lange nagels community" te voorzien van de beste prenten van langste nagels op het Internet. Misschien schuilt er bij Kermi meer dan dan het gevoel "gewoon vrouwelijkheid te onderstrepen".


( Ook teennagels ontsnappen niet aan de aandacht. )

Mareen uit Duitsland zegt niet zoveel op haar homepage. Haar foto's, of beter die van haar nagels, des te meer. Het is duidelijk te zien dat Mareen haar vinger- en teennagels laat groeien uit erotisch oogpunt. Ze gaat dan ook een stuk verder dan Kermi.

De Amerikaanse Angelique heeft ook een homepage in een obscuur hoekje van het Internet. Op haar homepage wordt al gauw duidelijk waar het om gaat. Angelique is een dominante tante die met haar 'klauwen' zich superieur toont tegenover de mannen die er heimelijk van dromen om door de vrouw verscheurd te worden. De vrouw als roofdier, een katachtig wezen die je met haar nagels kan strelen maar ook de flarden vlees uit je rug kan trekken. Ik zou ook gehoorzaam zijn. Zouden lange nagels eigenlijk een uiting van dominantie zijn? Een soort geheim vrouwelijk wapen tegen de botte macho?( Een vreemde foto uit 2000, Macho Bush en dame met serieuze klauwen... wat zou hier het verhaal achter zijn?)

Jasmina komt uit het voormalige Joegoslavie en ook zij heeft haar hoekje op het Internet. De site "strangenails' zegt eigenlijk al genoeg. Toch geeft Jasmina er een iets andere draai aan. Lange nagels doen de vingers langer lijken en vrouwen met grote handen blijkt ook voor een selecte doelgroep zeer aantrekkelijk te zijn.( Kom je buiten spelen? )

Ook de Amerikaanse Dave en zijn vrouw zijn helemaal in de "lange nagels" . Dave heeft duidelijk een fetisj voor lange nagels en ook hier wordt het vrouwelijke dominante aspect geassocieerd met lange nagels. Ik moet zeggen dat ze inderdaad angst inboezemen kijk hier maar eens naar een filmpje van de vrouw van Dave.( Lange nagels en lang haar, onderstrepen van het dierlijke? )

Ook in Japan komen we lange nagels tegen, maar daar verschuift het weer terug naar het cosmetische vlak en gaat het voornamelijk om de bling bling.

Extreem lange nagels is een fetisme die voor buitenstaanders maar moeilijk te doorgronden is. Vrouwen met extreem lange nagels moeten wel een verdomd goed motivatie hebben want praktisch is het zeker niet. Zoiets banaals als de billen afvegen, de was doen of een e-mailtje typen wordt met nagels van 5 cm of langer al gouw een hele onderneming. Kennelijk is de beloning voor het ongemak groot genoeg.

Om een beter inzicht te krijgen in het fenomeen roep ik met name lange nagel liefhebbers op om een reactie te plaasten. (de rakkers met korte nagels kunnen hier hun ei kwijt)

schuyfuit: Spijtig dat nog niemand gereageerd heeft op dit blog over lange nagels. Misschien durft niet iedereen ervoor uit te komen dat er sprake is van fascinatie. Ik vind lange nagels geweldig, in feite hoe langer ze zijn, hoe mooier. En liefst in stiletto vorm spits toelopend. Waarom ? Dat weet ik niet. De fascinatie dateert uit de vroegste jeugd. Als piepklein jochie was ik al gefascineerd door de lange nagels van een vrouw die in een schoenwinkel ladders uit nylons ophaalde. Heeft een vrouw lange nagels, dan kan 't verder niet schelen hoe ze eruit ziet of hoe oud ze is, ik word er opgewonden van. Jammer dat maar zo weinig vrouwen het aandurven heel lange nagels te dragen. Graag zou ik meisjes of vrouwen tegenkomen bij wie ik de aanmaak van lange nagels in zo'n studio zou mogen financieren.
Op 02-02-2009 11:19:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ow... er zijn wel degelijk reacties op dit blog geweest. Alleen door een foutje met de database zijn veel oude reacties voor een bepaalde datum verloren gegaan.

Nagels kweken in een studio kost inderdaad klauwen vol met geld...
Moeten is een keuze...
Op 02-02-2009 0:27:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
schuyfuit: Biedt je scholeksters een veel te groot nep-ei aan naast hun nest dan proberen ze dat in hun nest te krijgen. In de gedragswetenschap van dieren, de etholgie, noemt men zulk gedrag een reaktie op een supra-normale stimulus. Vrouwtjesbavianen geven de voorkeur aan mannetjes bavianen met extreem lange manen. Ook dit is een reaktie op een supra-nomale stimulus. Idem die van zilvermeeuwen die felgekleurde groene nep-eieren hun nest in proberen te krijgen.
Zo zijn extreem lange nagels ook niets anders dan supra-normale stimuli. Er is niks pervers aan, en gemeier over de krochten van de ziel is ook onzin. Lange nep-nagels prikkelen ons zoals te grote nep-eieren scholeksters prikkelen.
Op 11-02-2009 6:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
schuyfuit:

Zo zijn extreem lange nagels ook niets anders dan supra-normale stimuli. Er is niks pervers aan, en gemeier over de krochten van de ziel is ook onzin. Lange nep-nagels prikkelen ons zoals te grote nep-eieren scholeksters prikkelen.


Dus als lange nagels als supra-normale stimuli zijn en voor ons 'scholeksters' algemeen als prikkelend ervaren worden dan wijk ik dus af want ik geef niets om lange nagels (geen stumili voor mij dus).

En aangezien uitzonderingen, in tegenstelling tot wat men beweerd, regels niet bevestigen maar ontkrachten.. kan ik dus twee dingen conlcuderen:

1) mensen zijn geen scholeksters of zilvermeeuwen
2) jij leest te veel biologieboeken
Op 11-02-2009 15:18:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Lange nagels zijn wel leuk, maar nagels in de lengte van de foto's van het artikel zijn voor mij eerder afstotelijk dan aantrekkelijk. Dus Ganzfeld is in deze (zeker) niet de enige uitzondering.
Moeten is een keuze...
Op 12-02-2009 15:32:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
schuyfuit: Niet alle scholeksters reageren op de supranormale prikkel van het nep ei. In het algemeen is het zo dat, gegeven de genetische diversiteit van organismen, er grote verschillen zijn in reaktie op prikkels. Dus 't is niks bijzonders dat sommige mensen lange nagels juist niet opwindend vinden. Maar als je ze afstotelijk vindt, wordt je wel geraakt, hevig geraakt zelfs, dan is de prikkeling dus als het ware de andere kant op. Maar onverlet blijft dan toch dat er, juist vanwege die hevige reaktie, sprake is van een supra normale prikkel.
Op 13-02-2009 6:35:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sacroes: Al zou ik het graag willen ...
Mijn nagels willen niet lang blijven ,snik ,snik
Ik hou ze dus maar lekker kort en netjes .
Persoonlijk vind ik lange nagels wel mooi maar zo lang als op deze site`s staan hoeft voor mij echt niet .
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 24-02-2009 8:52:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden