Je zal maar een spin zijn. Als matig geliefd dier eindigt je leven dan al gauw onder een enorme schoenzool of een groot zuigend zwart gat dat wij mensen stofzuiger noemen.

Maar er zijn meer gevaren. Spinnen kunnen veel, maar de gladde wand van een badkuip is vaak iets te hoog gegrepen. Eenmaal in een badkuip aanbeland is er geen kans op ontsnapping. De achtpotige verstekeling in de badkuip kan dan vaak niets anders meer dan afwachten tot een enorme vloed hem in een draaikolk meesleurt de diepte in. De uitvinder Edward Doughney bedacht dat het ook anders kon en anders moest.

Doughney bedacht een heuse "spinnenladder" die men in een handomdraai tegen de badkuipwand kan bevestigen om zodoende spinnen een uitweg te bieden. Doughney vroeg zelfs patent aan op zijn uitvinding. het is alleen nog maar de vraag of er buiten de spinnen community ook zakenlieden zijn die het concept willen opkopen.


( Hoe kom je erop )

Uitvinders geven wel vaker blijk van "out of the box thinking". Neem bijvoorbeeld de door Hazel bedachte "Lip-Clip". De Lip-Clip is een mechaniekje dat je op de lippen kan plaatsen om zodoende de vormgeving aan te passen. Let wel, deze uitvinding kreeg patent in 1924 dus ruim vóór het Botox- en plastische chirurgie tijdperk. Dames die graag een mooi pruillipje wilden werd aanbevolen om dagelijks het apparaat te dragen. Hoe lang het apparaat gedragen moest worden voordat het beloofde effect bereikt werd is onbekend.


( Wie mooi wil zijn moet pijn lijden lijkt de achterliggende gedachte te zijn )

David Peschel moet zich in 1998 behoorlijk geërgerd hebben aan telkens van de neus afzakkende brillen. Zijn oplossing was simpel. Bevestig links en rechts een magneet op de slapen van de brildrager en zet een bril met magneetjes aan de de zijkant op het hoofd. De bril klikt vast en blijft keurig op z'n plek. Ideaal toch? Enfin Kijk hier voor het patent.


( de pootloze magneto-bril )

Voor wie meer wil weten over de wonderlijke hersenspinsels van uitvinders is deze site een leuk uitgangspunt.

Uitvinden blijft een vak apart. Sowieso is iets nieuws bedenken bijna onmogelijk. Natuurlijk kan iedereen iets bedenken maar vaak komt men niet verder dan innovaties op, en/of samenvoegingen van bestaande concepten. Kan de mens überhaupt wel iets volkomen nieuws bedenken of is eigenlijk alles herleidbaar tot eeuwenoude basiskennis?

Hoe origineel bent u eigenlijk?

Probeer het zelf maar eens. Bedenk eens iets compleets nieuws zonder gebruik te maken van bestaande concepten of innovaties daarop. Ik ben zeer benieuwd naar uw reacties.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden