Graancirkeldeskundige Bert Janssen aan de digidraad, of we een van zijn e-mails konden doorsturen om mensen te informeren. Mailingen doen we niet aan, we vinden ze eerder vervelend, maar een mooi en bewustmakend initiatief brengen we natuurlijk graag onder uw aandacht. Op zondag 5 november en zondag 12 november kunt u in respectievelijk Utrecht en Ede-Wageningen terecht voor het Oroloro-project.

Wellicht vraagt u zich af wat er onder Oroloro kan verstaan worden, daarom een greep uit het programma: "We starten de dag met de sjamanistische opening van “Sacred Space” en de dag zal worden afgesloten met de sluiting van “Sacred Space”. Tussen deze opening van Sacred Space en de sluiting ervan zullen de theoretische wereld van kwantum fysica, de wereld van psychologie en de sjamanistische ervarings wereld elkaar ontmoeten en met elkaar samensmelten. "

"Schud de oerkracht in je wakker," lezen we verder nog. Op het eerste zicht komt het over als een heftige gebeurtenis en volgens de website helemaal gestaafd met tientallen jaren onderzoek. Hiermee doelt men onder andere op de kwantummechanica waarvan films als What The Bleep Do We Know (I en II) de spirituele factor proberen te benadrukken.

Skeptici -we noemen geen namen- mogen de link tussen kwantummechanica en onze realiteit onbestaand achten omdat het twee verschillende (invloeds)gebieden in de natuurwetenschap zijn, en dat klopt ook, toch kan het psychologisch effect van kwantumkennis of -filosofie onmogelijk van tafel geveegd worden.
Films als What The Bleep en The Secret mogen dan deels op pseudo-wetenschap zijn gebaseerd, en soms ook regelrecht fout zijn, ze hebben een nuttige en positieve werking op de gemoedstoestand van de mens. In de geest leeft de mens in een kwantumomgeving vol mogelijkheden en potenties. Potentie hoeft niet de stroken met de realiteit, want het is nog geen realiteit. Misschien vandaar ook de populariteit van deze natuurwetenschaptak: alles kan, als er maar voor gekozen wordt.

"Het is zeer goed mogelijk dat er na het bijwonen van een Oroloro-dag zoveel in gang is gezet dat de wens en drang bestaat meer te weten. Dieper in de materie door te dringen, er doorheen te dringen," staat op de website te lezen. Hiermee doelt men op het inzicht in perceptie en het spiegelen van uzelf aan de buitenwereld (projectie). Altijd handig om daar de do's en don'ts over te leren en dat kan op een van beide Oroloro-dagen.

U heeft gelijk, het klinkt New Age, mogelijk knapt u daar preventief op af. Het klinkt niet alleen zo, het is ook New Age, moderne filosofieen die feitelijk verschuivingen in de patronen van de menselijke gedachteprocessen zorgen. (been there, done that, got the t-shirt and wished it away...) Positieve verschuivingen die, hoe zwammig en zweverig dat ook moge overkomen, de oerkracht in een mens wakker schudden. We prijzen u daarom met veel genoegen de Oroloro-dagen aan; allen daarheen!

Hoewel, allen... De prijs kan nog een domper zijn, een dagje oerkracht kost maar liefst 111 euro. Of dat het waard is weten we niet zeker, maar in uw plaats -de surfer die zijn oerkracht nog niet heeft gevonden- zouden we de gok wagen...

Meer informatie en inschrijven kan op Oroloro.nl. Heeft u er al genoeg van na het lezen van deze blog? Dan is de Skepsisdag mogelijk een optie voor de nabije toekomst.

Update: 1e dag is uitverkocht.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden