De bedoeling was dat het Mexicaanse Teotihuacan, ooit een belangrijk godsdienstig centrum van de Zuid-Amerikaanse indianenbeschaving, de lanceerplek zou worden van een laser-tijdcapsule. Bovenop de Piramide van de Zon wilde het bedrijf Yahoo een boodschap voor buitenaardse beschaving de ruimte in sturen.

In de loop van de week kan iedereen wereldwijd tekst, foto's, video en geluiden opsturen. Alles waarvan men denkt dat het wat zegt over de menselijke aard. De bijdragen worden in Yahoo's Time Capsule-project gedigitaliseerd en op 25 oktober met laserlicht de ruimte in gezonden.

Eén op de twee internetgebruikers surft wel eens langs Yahoo en dat wilden de mensen achter de website memoreren met een verzameling van de cultuur anno 2006, zo vertelt het persbericht. Planet Internet merkt op dat dit ook een PR-stunt kan zijn om zo het vele Google-News iets naar achteren te drukken.

Na de dagen waarop het project in de ruimte gelaserd wordt zal men de tijdcapsule verzegelen en gaat hij tot 2020 de kluis in. Bij het 25-jarig bestaan van Yahoo gaat de capsule weer open. Leuk idee, maar het gaat niet door zoals gepland...

De Mexicaanse autoriteiten zijn (terecht) bang voor beschadiging en het verantwoordelijke Mexicaanse instutuut voor volkerenkunde en geschiedenis geeft de goedkeuring niet. Volgens deze heren zitten er teveel haken en ogen aan het project. Yahoo is momenteel op zoek naar een andere locatie.

Piramides van Teotihuacan:

-->
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden