De Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (64) zal verschijnen in een driedimensionale film over de vorming van het universum, aldus de Sunday Times.

In "Beyond the horizon" zullen de filmmakers enkele van de complexe theorieën verdedigen die Hawking en sommige van zijn collega's propaganderen. Eén daarvan is het idee dat de kosmos elf dimensies heeft, maar ook de oorzaak van de Big Bang, waarmee het universum volgens de meest gangbare theorie is ontstaan, blijft niet onbesproken. Wij horen de oren van Harry 'helemaal' Weggelaar wapperen. U?


Het plot van de film handelt rond een wetenschapper die de journaliste Olivia van de Times, gespeeld door Lina Patel, ontmoet. Zij schrijft doorgaans religieuze artikelen en wil nu een artikel opzetten dat een hommage Albert Einstein en zijn relativiteitstheorie moet worden.  Ze heeft vragen over de betekenis en oorsprong van het leven en Hawking heeft daar natuurlijk enkele mogelijke verklaringen voor...
Niet alleen Hawking is in de film te zien. Naast Albert Einstein is ook de bekende natuurkundige Richard Feynman een van de hoofdfiguren. Vanzelfsprekend zijn zij vervangen door acteurs.

Het is volgens de Sunday Times nog niet duidelijk wanneer de 3D-film gaat uitkomen. De rolstoelgeketende en zwaar invalide Hawking krijgt voor de realisatie hulp van Leonard Mlodinow, een scenarist van de bekende TV-serie Star Trek. De bedoeling van het project is om wetenschap -en fysica in het bijzonder- meer populair te maken.

De film moet spectaculair zijn wegens het gebruik van special effects. Wordt Hawking de eerste natuurkundige met supersterstatus? Of is hij dat nu al een beetje? Eerder was hij te gast in The Simpsons en Star Trek. De officiele website van het project vindt u op www.universepartners.net. Wij zijn alvast benieuwd...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden