In 2011 wil de Zwitserse avonturier Bertrand Piccard met een zonnevliegtuig de wereld rond. Eerder deed hij iets soortgelijks met een heteluchtballon.

Zijn vliegtuig zal geheel op zonneenergie werken waardoor hij 's nachts de reis zal moeten onderbreken. ('s nachts schijnt de zon niet.) Zijn toestel werd de Solar Impulse gedoopt, de vleugels van de mensenvogel hebben een spanwijdte van maar liefst 80 meter. Om het gewicht laag te houden zal men de zonnecellen in de vleugels inwerken. 

De Solar Impulse
De Solar Impulse
( De Solar Impulse )

Bertrand Piccard probeert met zijn avontuur mensen duidelijk te maken dat er beter met energie en het milieu kan worden omgesprongen: "de mensheid zit in hetzelfde schuitje als de piloot van de Solar Impulse. Als hij niet over de juiste technologie gebruikt en maar blijft energie verspillen, zal hij moeten landen tot de zon hem weer energie verschaft. Met andere woorden: als wij niet investeren in de wetenschappelijke middelen die het mogelijk maken om nieuwe energiebronnen te ontwikkelen, zullen we terechtkomen in een crisis waardoor we onze planeet niet meer aan de volgende generatie kunnen doorgeven."

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden