Of atomen ruimteschepen zijn of niet laat ik in het midden, maar de theorie hoort wel tot de morosofie volgens het Belgische museum Dr. Guislain. Tot 9 september kunt u in het Gentse museum een heuse tentoonstelling zien van morosofie door de eeuwen heen.

Een morosofische oplossing op het ontstaan van de mensMorosofie wordt bedreven door morosofen. Deze mensen zien zichzelf als filosofen maar de rest van de wereld is het daar niet mee eens. Ze dragen verbijsterende oplossingen aan voor opmerkelijke vraagstukken. Is de aarde plat? Werd in het paradijs Nederlands gesproken of Vlaams? Hoeveel herdershonden gaan er in een herdershond? Valt de plattegrond van de piramide van Cheops terug te vinden in het stratenplan van Den Bosch? Dat soort dingen, een museum vol!

De tentoonstelling biedt de bezoeker een encyclopedische wandeling door een sprookjesachtige wereld, een tocht die voert langs wonderlijke machinerieën, tabellen over de oorsprong van de taal en plattegronden die aantonen dat Nederlanders en Vlamingen stammen uit Palestina. Dit alles rijkelijk geïllustreerd met boeken, plaatjes en mysterieuze schema’s. De morosofen tonen de waanzin van iedere encyclopedische poging greep te krijgen op het oneindig gedifferentieerde bestaan. Morosofie is wetenschap in Wonderland. En u bent welkom.
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden