Monsanto, internationaal producent van genetisch gemanipuleerde zaden moest al eens onder dwang van de rechter een eigen onderzoek publiceren waarvan de uitkomst verontrustend was.

Volgens dit onderzoek zouden ratten gevoerd met genetisch gemanipuleerd voedsel afwijkingen ontwikkelden aan bloed en organen. Onlangs publiceerde de Engelse krant ‘the Independent’ een nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van gen voedsel. De uitkomst zal u niet verbazen; “Een studie van Irina Ermakova van de Russische Academie voor Wetenschappen leerde dat meer dan de helft van de kroost van vrouwelijke ratten die in de proef met genetisch veranderde soja waren gevoed, in de eerste drie weken na de geboorte overleed. Dat is zes keer zoveel als de groep die normaal eten kreeg. Een rattenstreek.

Zes keer zoveel dieren, 36 procent van de steekproef, hadden ook te weinig gewicht”. Met name Nederlandse ambtenaren in Brussel zitten niet op dit soort berichten te wachten. Volgens SP kamerlid van Velzen zijn het de Nederlanders die in Brussel het hardst pleiten voor verbouwing van genetisch gemanipuleerd voedsel. Er waren in het verleden al meer twijfels ove het gebruik van gen voedsel maar met name in Amerika zijn onder druk van grote producenten de meeste twijfels weggekocht. Al met al krijgt het woord GENocide een geheel nieuwe betekenis.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Invasion: Wat is er verkeerd aan ons eten?http://www.blijfdenken.nl/node/33605#comment-262
Op 29-01-2009 0:20:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Ik heb van de week ook iets gezien op de website van argusoog http://argusoog.punt.nl/?id=428681&r=1&tbl_archief=& over het chemie bedrijf Monsanto. En het was erg interesant.

Wat trouwens ook leuk is om te weten is dat er nu meer voedsel per hoofd van de wereld bevolking dan dat we ooit gehad hebben. (bron moet ik weer even opzoeken mocht iemand die willen hebben)

Het genetisch aanpassen van voedsel bronnen is in mijn ogen alleen maar een manier voor grote chemie bedrijven om de macht over de voedsel markt te krijgen.

Op 29-01-2009 0:45:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MareJane: Het enige doel van deze corrupte firma is om de voedselketen helemaal te beheersen en de macht te krijgen. Niet om voedsel te genereren voor de arme landen, al willen ze het wel zo brengen. Alle (euro)parlementariërs die maar enigszins denken dat Monsanto vooruitgang brengt moeten zich na laten kijken. Die hebben zich duidelijk niet geïnformeerd over dit bedrijf. Wisten jullie dat Mosanto o.a. ook bij de Codex Alimentarius is betrokken. Ook die Codex moet het afvoerputje in. Eind 2009 mogen wij bijv. geen vitaminen meer kopen. En nog veel meer. Mosanto heeft zich nu ook al een patent toegeëigend op de genenstrengen van varkens. Houdt in dat alle varkensboeren van Europa niets meer over hun eigen varkens te zeggen hebben, maar Monsanto, en die wordt daar weer rijk van. Maar hopen dat dat bedrijf in Europa hiervoor geen patent kan krijgen, want dat is dan nog maar het begin. Dan de koeien, kippen en verder alle dieren. Hoe krijg je het verzonnen, nietwaar? Greenpeace is waarschijnlijk de enige die de gevaren van dit gulzige en zeer gevaarlijke bedrijf ziet.
Op 29-01-2009 17:15:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: 'gemodificeerd maiszetmeel' zoek maar op in hoeveel producten dat zit.
Op 29-01-2009 18:17:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Van de Codex Alimentarius ben ik op de hoogte ook dat Mosanto steeds meer macht wil hebben.

Wat als ze in de toekomst de menselijke genen gaan uit pluizen , betekend dat dan ook dat Mosanto de beschikking gaat krijgen over alle mensen in de wereld?
Om maar even een (hele absurde) dwars straat te noemen.
Op 29-01-2009 20:07:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anatolij: Beste @Medemens,
Wilt u meer informatie over genetische manipulatie? Kijk dan hier:
http://www.volksopstand2008.nl/forum.html?func=view&catid=18&id=2299
Hoogachtend.
Ubi ius, ibi actio.
Op 31-01-2009 18:58:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: MONSANTO Family Were
Jewish Slave Dealers And Owners

The Jewish Monsanto Family of Louisiana included Benjamin, Isaac, Manuel, Eleanora, Gracia and Jacob. They made frequent purchases of Blacks including twelve in 1785, thirteen and then thirty-one in 1787, and eighty in 1768.

http://www.rense.com/general76/ssje.htm
Op 25-04-2009 20:54:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MareJane: Maar zoals gewoonlijk zijn onze parlementariërs helemaal niet geschikt om te kijken naar wat er speelt.Het merendeel weet helemaal niet wat er in de EU zich afspeelt. Kijk maar naar de Codex Alimentarius. Wij weten tenminste nog wat het betekent,maar onze "volksvertegenwoordiging" heeft echt geen benul.De onbenullen!!! En daar moeten we het van hebben???
Op 25-04-2009 21:52:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Kunnen we niet met al de leden van Grenswetenschap naar Den Haag gaan om te protesteren (Met logo van Grenswetenschap heb je gelijk reclame).
Op 25-04-2009 22:09:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden