ADO doelman Stefan Postma kwam afgelopen week op een nogal lullige wijze in het nieuws toen zijn ex-vriendin een filmpje over het Internet liet circuleren waarin te zien is hoe zij de onfortuinlijke doelman met een voorbinddildo anaal penetreert.

Je kan je natuurlijk afvragen wat de nieuwswaarde van zo een bericht is. "Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen" zullen we in dit verband maar zeggen.

Vreemd? Wat is dat?
( Vreemd? Op onze redactie is niets vreemd! )

De Gaykrant bracht onlangs een mooi onderzoek naar voren met als opzienbarende kop "hetero's hebben meer homoseks dan gays".
Uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in Annals of Internal Medicine, blijkt dat bijna tien procent van mannen die zichzelf nadrukkelijk hetero noemen in het afgelopen jaar seks heeft gehad met een andere man.

Het is voor het eerst dat onderzoekers zo overduidelijk hebben aangetoond dat veel heteromannen een homoseksueel avontuurtje best wel op prijs stellen. De onderzoekers beperkten zich tot seksuele contacten in de afgelopen 12 maanden. Indien men zou hebben gekeken naar seks gedurende het hele voorafgaande leven, zou dit cijfer vele malen hoger zijn geweest, zo concluderen de wetenschappers.

Van de mannen die met homoseks hebben geëxperimenteerd, is 70% getrouwd met een vrouw. Opvallend is het hoge percentage mannen behorend tot een minderheidsgroep met een andere dan een blanke huidskleur, 62%
Enkele mannen gaven zelfs aan dat het niet bij één avontuurtje is gebleven! In absolute cijfers hebben, volgens dit onderzoek, meer heteroseksuele mannen seks met een andere man dan homoseksuele mannen.

Met deze wetenschap in het achterhoofd kan men zichzelf afvragen hoe 'anders' de voorkeuren van de ADO doelman Stefan Postma nou eigenlijk zijn? Iedereen draagt heimelijke verlangens met zich mee die het maatschappelijke geaccepteerde daglicht niet kunnen verdragen. Het is allemaal heel relatief. Eigenlijk zijn seksuele uitspattingen heel normaal, ook al zijn ze niet altijd naar ieders smaak. Nieuwswaardig zijn ze in ieder geval zeker niet.

Wanneer vreemde sekspelletjes en uitspattingen wél nieuwswaardig worden is als er bijvoorbeeld doden bij vallen.
"Over de hele wereld neemt het aantal slachtoffers van seksspelletjes toe. Hun aantal wordt geschat op jaarlijks honderd. "
Het aantal neemt toe. Logisch ook, er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd. Concrete cijfers over het juiste aantal doden hebben we niet, maar het aantal wordt wereldwijd geschat op honderd. Het gaat ook vaak om jonge mensen, twintigers", aldus de Noorse inspecteur Gunn-Helen Saksgård in het tijdschrift Bevis. "Het is ook moeilijk om juiste cijfers te verzamelen omdat de meeste gevallen nog steeds afgedaan worden als zelfmoord of moord."

Een bekend voorbeeld in dit geval was het overlijden van de zanger Michael Hutchence van de populaire band INXS. Michael werd in 1997 dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Aanvankelijk werd als doodsoorzaak zelfmoord naar buiten gebracht maar al gauw bleek het om een mislukte poging van wurgseks te gaan.

Vreemde voorkeuren krijgen pas helemaal nieuwswaarde als het voorbij alle grenzen van het voorstelbare gaat. Neem bijvoorbeeld deze gevallen:

In Frankrijk is een 33-jarige man tot twintig jaar cel veroordeeld. Eind 2000 sneed hij het geslachtsdeel van een vierjarig kind af in de toiletten van een McDonald's, in het commerciële centrum van Cergy, ten noordwesten van Parijs.

Hij stak het geslachtsdeel vervolgens in zijn zak. "Twintig jaar cel was het aanvaardbare minimum voor ons. Ik ben tevreden dat dat minimum bereikt is", zei de moeder van het slachtoffertje nadat de uitspraak gevallen was. Het was een aangrijpend proces. Het slachtoffertje dat nu tien jaar is en waarvan het geslachtsdeel na de "barbaarse daad" opnieuw werd ingeplant, legde zelf een getuigenis af. Twee leden van de jury barstten op een bepaald moment in tranen uit.

De beklaagde, Olivier Toussat, zei dat hij op achtjarige leeftijd verkracht was door een volwassene. Gedurende vier jaar was hij ook het "seksuele speeltje" geweest van een medeleerling op school, luidde het. Volgens een psychiater was de beklaagde uitgegroeid tot een volwassene met pedofiele neigingen die "alle dagen strijdt tegen zijn driften". (afp


Een ander slag van nieuwswaardige perversies is deze die we oppikte uit een Amerikaanse krant;

Paspop fetjist gearrestreerd, alweer!
Een man uit Detroit, met een lange geschiedenis van het inslaan van winkelruiten om paspoppen te stelen, is opnieuw aangehouden omdat hij zijn voorkeuren niet kon bedwingen. Ronald Dotson (29 jaar) werd ditmaal opgepakt nadat hij het etalageruit van een bedrijfskleding zaak had ingegooid om een paspop in een zwart en wit dienstertjes outfit te stelen. De rechter vond dat de man nu maar eens psychisch onderzocht moest worden om te bepalen of hij wel competent genoeg was om terecht te staan. De advocaat van Dotson zei dat ondanks zijn cliënt al diverse malen in het gevang had gezeten voor vergelijkbare vergrijpen hij zijn neigingen niet kan beheersen.

De erotische voorkeur voor paspoppen zorgde ervoor dat Dotson in de afgelopen 13 jaar 6 maal werd veroordeeld voor het stelen van paspoppen. Na zijn laatste veroordeling had Dotson met zijn reclasseringsambtenaar afgesproken om de paspoppen voortaan gewoon te kopen. "Kennelijk werkte dat niet voor hem", aldus rechercheur Moore.

Kijk, het zijn dit soort misselijkmakende of juist opzienbarende uitspattingen die ons een glimpje van de krochten in de menselijke ziel laten zien.

(foto: Erwin Olaf klik naam voor meer fraais)

 

 

Sacroes: Nou om eerlijk te zijn kan ik me wel voorstellen dat mensen bepaalde dingen lekker of spannend vinden .
Ik heb ook een paar vriendjes gehad die het wel spannend vonden om een vinger ergens te hebben waar het daglicht niet zo vaak komt ...Alleen vind ik het weer niks (niet mijn ding) ik vind het wel knap dat ze zich durven te uiten . Mijn stoute dromen hoeven niet zo nodig uit gevoerd te worden .....
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 24-02-2009 8:58:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden