Mogen wij de Frontier-Award even niet meer snappen? Verondersteld wordt dat, in het geval van GW, er minstens 200 frauduleuze stemmen zijn geplaatst en -gezien de gebeurde correctie t.o.v. laag genoteerde Paul Harmans- zowat geen echte. Terwijl we toch wel heel erg zeker weten voldoende achterban te hebben gehad voor ronde 2. We can do the math.
Hoe logisch is het dat de partij die nota bene zelf gewaarschuwd heeft voor de cookie-fraude eruit vliegt wegens cookie-fraude? Tenzij iemand een handje hielp?

Ook Zapruder is hetzelfde lot als GW toebedeeld: zonder enige verwittiging werden ze als koploper verplaatst naar de achterste regionen. Dat zou ook honderden valse stemmen betekenen en hoewel de Zapruder-collega-vrinden van samenzweringen houden, zitten ze er zelden zelf achter. Wie zou uberhaupt honderden stemmen neppen, er zit geen voordeel aan, tenzij het bedoeld is om iemand te diskwalificeren?

En wat gek is, de énige partij van wie we -door monitoren van de stemmen- een donkerbruin vermoeden hadden dat ze de boel flesten zijn naar de volgende ronde. Hier ruikt iets naar vis...

Ons vermoeden?
Natuurlijk hebben we een donkerbruin vermoeden hoe zaken zijn gegaan. De truc is ergens geleerd...Het is zelfs zo transparant dat we ons afvragen waarom de mensen van Frontier het zelf niet konden zien. Hielden ze de stemming van de eigen award wel goed in de gaten zodat ze weten welke gekke sprongen de grafiekjes hebben gemaakt? Of kan de Frontier-pollbeheerder slechts simpele queries aan, net zoals hij slechts uiterst fraudegevoelige en simpele pollsystemen aankan?

In den beginne...
In het prille begin van de nominatieronde stond Niburu.nl onbetwistbaar aan kop. Kwam iemand anders in de buurt van het Niburu-percentage, dan leek er een wonder te gebeuren en kwamen tientallen stemmers weer te hulp. Of 1 stemmer, wat het vermoeden was. Als er 's nachts in 1 minuut zo'n 20 stemmen bijkomen, dan is er iets aan de hand. Dat was meermaals het geval bij onder andere Niburu.nl. Aangezien deze 'bewustmakende en onthullende' hoax-site toch door is naar de volgende ronde (God bestaat officieel niet meer) denken we dat de multistemmer zich bediend heeft van een dynamisch IP-adres, of een proxy... Hoe dan ook heeft iemand zwaar zitten knoeien. We vermoeden overigens niet dat iemand van Niburu zelf dit op de kerfstok heeft, dat zou niet zo slim zijn.

Dat hadden we in de gaten en daarom schreven we ook ons vorige blog, om u (en de heren Awardselecteerders) te wijzen op de fraude die zich afspeelde. We wisten ook te vertellen dat Frontier dubbele IP's zou wissen, voor zover mogelijk, en dat frauderen dus geen zin had. Sinds dat moment ging het stukken trager met Niburu.nl, dus de nepstemmer had door dat op zichzelf stemmen geen geldige optie meer was.
Achter de schermen hadden wij contact met Frontier zodat we zeker waren dat niemand van onze achterban de boel zat te flessen. De verrassing, dat we zonder enige motivatie zelf van de lijst zijn gewipt, is er des te groter door.

Wel merkten zowel wij als Zapruder, de enige directe bedreigingen voor Niburu, dat we meer stemmen kregen dan mogelijk was. Dat hebben wij zelfs laten weten aan Frontier, om te zorgen dat het de resultaten niet beinvloedde. Iemand was bezig om ons (ZapR en GW) van foute stemmen te voorzien en, zoals we zelf hebben aangekondigd, betekent dat diskwalificatie.  De vraag is eenvoudig: wie diskwalificeert zichzelf?

Soepel als een vierkant wiel...
Dubbele stemmen zijn niet geldig. Dat betekent dat de gemiddelde kantooromgeving waar tientallen mensen achter 1 IP-adres zitten als fraudeur wordt bestempeld. In onze achterban hebben we enkele van die gevallen waarvan we vermoeden dat ze door Frontier ten onrechte zijn geschrapt als nep. Zo krijg je natuurlijk de resultaten die je wil hebben. Daar komen dan nog de vele nepstemmen bij die iemand heeft uitgebracht om te zorgen dat zowel GW als Zapruder uit de ronde lagen, wat ook gelukt is...

We besloten Frontier aan te schrijven om uitsluitsel te krijgen over hoe zaken verlopen zijn en vooral: op basis van welke criteria er geschrapt is. Vooralsnog geen antwoord...
Ook Zapruder wil -net als wij- inzicht in de IP-lijsten om vast te stellen wie de boel heeft lopen te verzieken en vooral: hoe het kan dan honderden, in totaal misschien 500 a 700 stemmen, als nep worden beschouwd? Dat is een vijfde á een zesde van het totale aantal; leven we plots in Amerika? Wat dat betreft zit de stemming bij TheBobs.com minder amateuristisch (lees: fraudegevoelig) in elkaar.  

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden