Zin om amateur-archeoloogje te spelen en je hebt wat tijd teveel? Dan is nu je kans op wereldwijde roem en faam!
Ubbo Wokkels (onze redacteur die virussen kan uploaden naar buitenaardse ruimteschepen) was vannacht even stiekem aan het struinen op de servers van DossierX.nl. Ze weten niet hoe we dat doen en dat willen we ook zo houden. Zo zijn we er nu achter dat de X-men bezig zijn met een onderzoekswerk over ons welbekend zorgenkindmedium. Spannend!

Toeval bestaat toevallig niet.Ubbo vond er de foto die je rechts ziet. Die toont een 100% gelijkenis tussen de afbeelding die Robbert van den Broeke heeft genomen en de oude beeltenis zoals die op de biljetten van 10 gulden stond. Toevallig identiek hetzelfde? Indien je denkt van wel, doe dan onze groeten aan de blauwe smurfen in kabouterbos.
Het was natuurlijk niet de bedoeling dat deze x-foto nu reeds naar buiten komt, maar wij doen het lekker toch. Dit alles onder het mom van meerwaarde bieden. Problemen mee? Advocaatje bellen...

ModderhoofdAan de inhoud van de x-server te zien lijkt nog niet alles rondom de figuur van den Broeke opgelost. Zo is de Mudman (links te zien) nog onverklaard. Terwijl Bert Vanslagmulders toch 100% zeker weet dat hij het plaatje al ergens heeft gezien. Daarom dit oproepje, zodat de herendames van dossierX wat sneller kunnen schrijven aan hun dossier en wij nu eindelijk eens een goede belangenloze schets van het medium kunnen lezen.

Hoe speel je amateur-archeoloogje? Wel, sla al je boeken en internetsites over Papoea Nieuw Guinea open en gebruik je godsgegeven ogen goed. Even googlen op 'mudman', 'mudmen', 'goroka' en 'asaro' en je ziet wat we bedoelen. Wij vonden nog niets dus grote kans dat het ergens in een boek staat. Als je het vindt dan win je! Wat win je? Niets, tenzij dan een stukje eer en een sleutelrol in het analyseren van het Syndrome du Pantalon. Succes!

Oh ja, foto's opsturen kan naar modderbroek@grenswetenschap.nl.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden