De naam Wickramasinghe klinkt eigenlijk net zo vreemd als zijn theorieën totdat je er een beetje bekent mee raakt.. dan is het opeens heel vertrouwd en logisch.  prof. Chandra Wickramasinghe (professor in de toegepaste wiskunde en astronomie aan de universiteit van Cardiff) en de astronoom Sir Fred Hoyle kwamen in 1977 met de theorie dat al het leven zich in de ruimte vormt. En daarmee werd het idee van panspermia hoog op de wetenschappelijk agenda gezet en zowel verguisd als omarmd. Inmiddels is Chandra 67 en hij vind het hoog tijd om aan zijn pensioen te gaan denken. Alhoewel. Echt helemaal stoppen doet hij niet. Als directeur van het Cardiff Centrum voor astrobiologie zet hij zijn werk toch weer een beetje voort.

( Volgens Chandra past het idee dat leven een kosmisch fenomeen is in zowel Boeddhistische als Vedische tradities.)

Wickramasinghe wist de link tussen astrologie en biologie te leggen en kwam met zijn opzienbarende bevindingen regelmatig in het nieuws. Neem bijvoorbeeld Sars. Terwijl de meeste dachten en denken dat deze dodelijke virusvariant een sprong vanuit het dierenrijk naar de mensheid te hebben gemaakt ziet Chandra een andere mogelijkheid. Het zou volgens astrobiologen heel goed mogelijk zijn dat het Sars virus zijn oorsprong heeft ergens in de ruimte. Niet alleen het Sars virus maar ook bijvoorbeeld de Spaanse Griep van 1918 ( die net zo plotseling kwam als weer verdween) zou volgens Wickramasinghe en de zijne een goede kandidaat voor uit de ruimte op aarde neergedaalde levensvormen zijn.

Wickramasinghe toonde in 1980 aan dat zijn theorie meer dan een bedenksel was. Hij kon aantonen dat kosmisch stof dezelfde eigenschappen bezat die overeenkomen met met de eigenschappen van aards leven en hun afvalproducten. Het idee dat volgens Wickramasinghe 3800 miljoen jaar geleden het leven op aarde werd gebracht door kometen die primitief leven meevoerde is een proces dat tot op de dag van vandaag doorgaat.

De krant Asian Tribune publiceerde onlangs een kort maar krachtig  interview met deze opmerkelijke wetenschapper. Ik zou zeggen surf er gelijk naar toe en verwonder uzelf over wat Chandra te melden heeft.

Een Nederlandse bewerking over de "rode regen" die mogelijk een buitenaardse oorsprong had kunt u hier lezen

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden