Terwijl het overgrote deel van de mensen rustig verder slaapt rukt de RFID chip steeds verder op.

'RFID chip wasda?'. Een RFID chip is een piepklein chipje die men kan verwerken in producten, geld, dieren en natuurlijk ook mensen. Op deze wijze kan 'men' altijd en overal de bewegingen volgen van... inderdaad producten, geld, dieren en natuurlijk ook mensen. Een zorgelijke ontwikkeling vinden sommigen.

Volgens een rapport dat onlangs verscheen in de Britse krant Evening Standard zijn we over 10 jaar allemaal de klos. Als het aan Big Brother ligt krijgen we dan allemaal een chip geïmplanteerd en is uw vrijheid voorgoed verdwenen.


( Dit bent u binnenkort )

De RFID chip staat voor Radio Frequency IDentification (systems) en kent 2 varianten. De passieve vorm die alleen uitgelezen kan worden door RFID lezers en de actieve vorm die een signaal uitzendt. Het ding is piepklein en dus makkelijk ergens onder de huid te dragen. In 2004 konden bezoekers van de Baja Beach Club zich voor het eerst vrijwillig laten chippen. Lekker handig en vooral makkelijk, want een entreekaartje was dan niet meer nodig en ook betalen ging een stuk makkelijker. De portier en de kassa lezen gewoon je chip uit en voila."Gemak dient de mens" als verkoopargument dus. Voor wie meer over de schimmige achtergrond van de chip wil weten kan ik dit Nederlandstalige stuk aanbevelen.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en de RFID chip rukt steeds verder op. Gelukkig slaapt niet iedereen. Zo zal er op 2 en 3 november in Londen een conferentie worden gehouden die de zorgwekkende ontwikkelingen van deze techniek tegen het licht zal houden. Onder de noemer "28th International Data Protection and Privacy Commissioners' Conference" Zullen een keur van sprekers het effect van de RFID voor wat betreft uw en mijn persoonlijke vrijheid en privacy bespreken.

We gaan langzaam maar zeker naar een maatschappij toe waar totale controle een feit is. Alleen al in Engeland heeft men in de afgelopen 15 jaar voor meer dan 500 miljoen Engelse ponden aan camera’s geplaatst die gericht zijn op openbare plaatsen. Sinds 1990 gaat 78 procent van het Engelse politiebudget naar deze vorm van surveillance en observatie. Met de komst van geïmplanteerde RFID chips kan men u dus niet alleen zien maar weet men gelijk wie u bent ( en vermoedelijk ook wat u daar doet, wat in uw boodschappentas zit, waar uw geld vandaan komt, waar u heen gaat, wie uw vrienden zijn, wat voor werk u doet, welk merk tandpasta u het liefst gebruikt etc etc etc.)

Dr David Murakami Wood, managing editor of the journal Surveillance and Society en Dr Kirstie Ball, verbonden aan de open universiteit en docent Organisatiekunde waarschuwen dat het toenemen van controle en observatie in het openbare leven langzaam maar zeker het algemene vertrouwen zal ondermijnen en afbreuk zal doen aan sociale contacten.

Toon mij uw chip en ik zeg u wie u bent.

Onze beleidsmakers in de EU zien het allemaal niet met zo een vaart lopen, duh. Volgens een onderzoek vanuit Brussel zou een overgrote meerderheid geen bezwaar tegen de chip hebben zolang er maar geen misbruik van wordt gemaakt. In 2007 kan men dus de eerste Europese wetsvoorstellen verwachten over het gebruik en toepassen van geïmplanteerde RFID chips.

Nou met deze wetenschap in het achterhoofd kan u weer gerust gaan slapen. De jongetjes en meisjes in Brussel hebben het beste met u voor en zullen er heus wel voor zorgen dat uw privacy en vrijheid gewaarborgd blijven. Toch?

Meer over RFID weten?

Horatio: Vingerafdrukken gevangenen en tbs'ers gescand
Uitgegeven: 7 augustus 2007 07:48
Laatst gewijzigd: 7 augustus 2007 07:55

AMSTERDAM - De vingerafdrukken van vijftigduizend gevangenen en tbs'ers in Nederland moeten medio volgend jaar zijn geregistreerd. Alle inrichtingen krijgen hiervoor op korte termijn apparatuur.

Dit moet tegengaan dat criminelen anderen hun straf laten uitzitten. Dat schrijft het AD vandaag.

Gedetineerden maken zich regelmatig schuldig maken aan identiteitsfraude door tegen betaling met een 'plaatsvervanger' te wisselen, zo bleek vorig jaar uit onderzoek. Het zou om zeker tientallen gevallen gaan.

Gevangenissen en tbs-klinieken gaan mogelijk ook gebruikmaken van gezichtsherkenningsapparatuur of irisscans, zo schrijft het dagblad, maar voorlopig blijft het bij digitale vingerafdrukken.

Bij een proef in de Tilburgse Willem II-gevangenis bleek het afgelopen jaar dat het scansysteem voor de vingerafdrukken niet altijd voldoet. Zo zouden gedetineerden van bijvoorbeeld Hindoestaanse afkomst een minder duidelijke vingerafdruk hebben dan anderen. Het systeem is daarop aangepast.
Op 07-08-2007 10:02:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Thnx voor de site, Bramsan:-)

Ik ga um ff goed lezen en mijn steun hebben ze:-)
Eindelijk aktie!!:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-08-2007 8:45:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: 'Inwendige ID-chip veroorzaakt kanker'
Uitgegeven: 10 september 2007 17:20

Een chip die in het lichaam wordt geplaatst om mensen of dieren te identificeren, kan kanker veroorzaken. Dat zeggen Amerikaanse wetenschappers. De RFID-chip hoort dan ook niet in het menselijk lichaam thuis vinden ze.

Nederlanders dragen nog geen RFID-chip bij zich. Bij dieren wordt de techniek hier wel al toegepast. Steeds meer honden- en katteneigenaren laten hun trouwe viervoeters chippen. Het apparaatje, ter grote van een rijstkorrel, zit verborgen onder de huid en maakt het mogelijk om het dier met een speciale scanner te identificeren.

Om veiligheidsredenen gaan in steeds meer landen stemmen op om ook mensen te chippen. Amerikaanse wetenschappers vinden dat zeer riskant. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de chip een ontsteking kan veroorzaken, met kanker tot gevolg. Dat effect is al waargenomen bij muizen, en treedt vrijwel zeker ook op bij mensen.

In de Verenigde Staten is het gebruik van RFID-chips bij mensen al toegestaan. De experts willen dat dit besluit wordt teruggedraaid. Meer onderzoek moet leiden tot een chip die geen ontstekingen veroorzaakt. De bestaande uitvoeringen zouden bij 1 tot 2 procent van de dragers tot kanker leiden.

(c) gezondheidsnet.nl
Op 10-09-2007 17:56:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlin: 'Om veiligheidsredenen gaan in steeds meer landen stemmen op om ook mensen te chippen'

en

'Meer onderzoek moet leiden tot een chip die geen ontstekingen veroorzaakt. '

Dus in plaats van de chip af te blazen omdat men er kanker van zou kunnen krijgen, gaat men een chip ontwikkelen die dat niet doet... Klasse. Matrix, here we come...

merlin

PS: meer op www.hetverzet.nl
Op 11-09-2007 3:18:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
dodeca:

Prisoners 'to be chipped like dogs' : http://news.independent.co.uk/uk/politics/article3333852.ece

Hebben jullie het mobieltje al een rot schop gegeven? Nee?

Jammer dan, dus gaan jullie keihard een mobieltje in je lijf geplet krijgen alleen is die een beetje kleiner.

Weet je waarom? Omdat jullie er dol graag een willen, net zo als mobieltje.

Heb jij een mobiel?

:S
Op 13-01-2008 23:10:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
dodeca:

Nee en die komt er ook niet. Heb ik helemaal niet nodig.

Tom tom komt er ook niet ik vind de weg zelf wel heb die kutzooi echt niet nodig stelletje slapjanussen.

Een kennis van mij reed achter zo'n kanslose met tomtom. Resultaat ze verdwaalden.Toen is ze maar op haar gevoel gaan rijden en bingo was er zo!

Gaat helemaal nergens meer over in de westerse cult trouwens die oosterlingen zijn ook helemaal de weg kwijt.

Ze zoeken het maar uit.

Waar denk jij dat het naartoe gaat in de toekomst? Wat is het te verwachten toekomstbeeld?

:S
Op 14-01-2008 0:22:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
marga:

quest:

de vervlakking en vervreemding neemt de overhand idd.
de prozak stroomt de kraan uit, en toch blijven we vrolijk bellen en tv kijken. weg met die zooi zoals het nu gebruikt wordt.
de electronica zou ons ten dienste moeten staan, maar vanwege belangen die het algemeen goed niet dienen, stuurt ea ons aan, en hollen we als hondjes achter de worst aan.

tijd om bewust dat roer om te gooien. bezieling, verbinding van hart tot hart met mens en dier en met de omgeving. ea kost inspanning nu. mobieltjes zijn niet meer zo nodig als je direct communiceert.

amen


Yeah Waren er maar meer zoals jij


Velen denken zo, weinigen doen het.

:S
Op 14-01-2008 20:26:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
wielle:

Lees dan zeker het laatste boek " worden wij wakker" van Marcel MESSING of de gelijkaardige website " WWW.wijwordenwakker.nl of com ?

In discoteheken in Barcelona en in het amerikaans leger worden ze gebruikt , men noemt ze de digital angel een cynische verwoording voor " beschermengel" maar wie is die engel ?? Big Brother is protecting you ??

De chips worden nu al met miljoenen geproduceerd, je kunt binnen hier en 10 a 15 jaar nergens meer betalen zonder chip in je hand . Allemaal onder het mom " in het belang van onze veiligheid' word steeds meer privacy en echte vrijheid afgenomen.

Ik vraag me af wat ze gaan doen met de mensen die weigeren.

:S
Op 15-01-2008 18:43:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Life is a playg: http://www.willenwijweten.nl/uitgelicht.htm#rfid

Kort, duidelijk filmpje met uitleg van Katherine Albrecht. Wetenschappelijk onderzoekster RFID.
Op 11-03-2008 21:26:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior: op zich ben ik er niet helemaal tegen, heel veel criminele zaken kunnen hiermee opgelost worden en ook vermeden worden. als je nu iemand tegenkomt weet je niet wie het is, met de chip effe uitlezen en je weet voldoende. gedaan met het schijnheilig gedrag van sommige mensendie zich verbergen achter valse namen voor oplichting ofzo. ik vindt wel dat het op een passieve manier gebruikt moet worden in de zin van als er een misdaad wordt gepleegd, dan kijkt men na wie er ter plaatse was op het moment van de feiten en kan men nagaan waar die persoon verblijft en oppakken. en zolang er geen misdaad of vermoeden is, wordt er met die gegevens niets gedaan. op economisch vlak zal het transacties ook vergemakkelijken en op administratief vlak zelfs documenten vervangen (nodige info wordt op de chip opgeslagen ipv papieren bewijs.
Langs de andere kant is het zeer twijfelachtig of de regeringen en bedrijven zich daaraan zullen houden en er zoveel mogelijk voordeel voor hun zullen proberen uit te halen ten koste van de mensen, in dit opzicht ben ik er wel tegen, en gezien de huidige wereld/regeringen/bedrijven is deze laatste optie de grootste kanshebber :-(
Op 18-12-2008 15:16:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: ik ben hier helemaal op tegen, ik moet zulke rotzooi niet in mijn lichaam hebben, ze kunnen nog eens k gezwellen veroorzaken ook.

ja de stap erna is total brain control of dat komt al met die chip. nee dank je, ik sterf nog liever dan dat ik zo n ding neem.

veiligheid, schijnheiligheid, verbranden dat ding.
Op 18-12-2008 15:22:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior: het hoeft niet in je lichaam te zitten, beste optie is om het in een mobieltje te steken, alleen is het probleem dan dat niet iedereen het zal meenemen, maar dit kun je verplichten doordat ze de chip voor alles nodig hebben vb als die chip de voordeur van uw huis doet opengaan. met doorgedreven onderzoek kunnen ze het zeker onschadelijk voor onderhuids gebruik. ideaal zie ik de chip met een aantal veldjes aan info, toegankelijk (lezen/schrijven?) alleen voor diegene of naargelang voor welke functionaliteit het gelezen wordt (bank leest bankgegevens, douane/politie checkt persoonsgegevens, werkgever checkt CV, apotheker/dokter checkt medische gegevens etc...). op deze manier kan je onvoorstelbaar veel onpraktische zaken in het dagelijks leven laten wegvallen, waardoor je je meer op de belangerijke zaken kan toespitsen.
Op 18-12-2008 15:43:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
angelsenior:

het hoeft niet in je lichaam te zitten, beste optie is om het in een mobieltje te steken, alleen is het probleem dan dat niet iedereen het zal meenemen

ideaal zie ik de chip met een aantal veldjes aan info, toegankelijk (lezen/schrijven?) alleen voor diegene of naargelang voor welke functionaliteit het gelezen wordt (bank leest bankgegevens, douane/politie checkt persoonsgegevens, werkgever checkt CV, apotheker/dokter checkt medische gegevens etc...). op deze manier kan je onvoorstelbaar veel onpraktische zaken in het dagelijks leven laten wegvallen, waardoor je je meer op de belangerijke zaken kan toespitsen.

en jij noemt het een voordeel dat alles en iedereen automatisch bij die gegevens kan? ik loop voor een supermarkt langs en een uur later staat er een vrachtwagen met boodschappen voor de deur. of ik loop bij een bank langs die meteen even kijkt of ik ook genoeg verdien om interessant te zijn voor die bank zodat ze daar reclame van opsturen. en dan de mensen die er geen goede bedoelingen mee hebben, doen zich voor als je bank en plunderen je hele rekening. of omgekeerd iemand jat je kaart en gaat even shoppen bij de apotheek op jou naam, ik kan meer nadelen dan voordelen bedenken...

waarom niet op afstand uitlezen? ik wil pas pinnen als ik die pas in het automaat stop, ik wil mij pas identificeren als ikzelf die pas laat zien, mn werkgever vraagt maar gewoon naar mn CV, en ga zo maar door.

waarom niet in het lichaam? het is kankerverwekkend en weer hetzelfde probleem, ik heb geen keuze of ik dat ding bij me draag, ik kan m niet uitzetten of thuislaten enz...

niemand lijkt rekening te houden met dat lang niet iedereen alleen maar goede bedoelingen heeft, en vergeet ook niet dat dit soort identificatie niet ingeruild kan worden als je "pincode" gestolen is, moet je nu eens zien wat voor gedonder je al krijgt als een terrorist toevallig dezelfde naam als jou heeft...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-12-2008 18:13:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
angelsenior:

het hoeft niet in je lichaam te zitten, beste optie is om het in een mobieltje te steken, alleen is het probleem dan dat niet iedereen het zal meenemen, maar dit kun je verplichten doordat ze de chip voor alles nodig hebben vb als die chip de voordeur van uw huis doet opengaan. met doorgedreven onderzoek kunnen ze het zeker onschadelijk voor onderhuids gebruik. ideaal zie ik de chip met een aantal veldjes aan info, toegankelijk (lezen/schrijven?) alleen voor diegene of naargelang voor welke functionaliteit het gelezen wordt (bank leest bankgegevens, douane/politie checkt persoonsgegevens, werkgever checkt CV, apotheker/dokter checkt medische gegevens etc...). op deze manier kan je onvoorstelbaar veel onpraktische zaken in het dagelijks leven laten wegvallen, waardoor je je meer op de belangerijke zaken kan toespitsen.


ik wil zo n ding helemaal niet, zou ik ook nooit willen ook.
weg ermee rotzooi verbranden dus.
het is niet alleen maar dat ik er zelf een hekel aan heb maar die chip voor mij dan zie ik als het teken van het beest...
Op 18-12-2008 21:07:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Anatolij: Beste @Medemens,
Welcome to the Machines,
http://www.volksopstand2008.nl/forum.html?func=view&catid=27&id=1487
Hoogachtend.
Ubi ius, ibi actio.
Op 31-12-2008 21:30:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jsponsebob8: Ik hoef dat ding ook niet
Is gewoon niks voor me
Op 31-01-2010 15:35:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennis.nl: Ik vind dat mensen die zich niet gedragen en een gevaar voor de maatschappij zijn zo'n chip moeten krijgen.
Op 01-02-2010 21:12:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Girore: Voor de 2e wereldoorlog had de nederlandse overheid een systeem bedacht waarbij van iedereen bekend was wie het was, geboortedatum, ras, geloof etc.

Deze registratie kostte het leven aan 100.000 joden en duizenden andersdenkenden puur en alleen omdat alles keurig geregistreerdd was en dus makkelijk te vinden.

Het credo na de WOII was "nie wieder", dat heeft dus maar zo'n 60 jaar geduurd.
Nu zijn het dus chips en weet ik veel wat ze weten uit te vinden.

Straks lopen de moslims met een halve maan in hun chip, homofielen met een roze varkentje , en andersdenkenden met een kruis in hun chip.

We hebben niets geleerd en zijn ook nog zo naief om te denken dat het zo een vaart niet zal lopen, want ja, ik heb niks te verbergen.

Sukkels, word wakker, er is nog nooit in de geschiedenis van de mens een overheid geweest die sociaal en veilig omgaat met prive gegevens.Elke overheid maakt misbruik van de gegevens die ze te pakken kan krijgen en gebruiken.
En als je werkelijk zo naief bent om te denken dat jou niets kan gebeuren moet je dat eens vragen aan de honderduizend joden die vergast werden omdat ze makkelijk te vinden waren, dankzij de overheid.

Maar ik wil jou wel chippen hoor, kan ik zien wat je in bed doet, waar je je 2e liefde verborgen houdt en of je een verkeerd geloof aanhangt, ik vind je en ik laat je betalen met je leven, want naievelingen zijn de makkelijkste prooi.
Op 01-02-2010 21:55:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Fuck you BIG BROTHER!!!!!!!!!!!!!
Op 01-02-2010 22:14:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Het is wel zielig dat onze opas voor niks hebben gerebeleerd tegen de duitsers ;l

dennis.nl:

Ik vind dat mensen die zich niet gedragen en een gevaar voor de maatschappij zijn zo'n chip moeten krijgen.

met andere woorden iedereen van deze tijd.
(bericht gewijzigd op 1-2-2010 23:47:54)
Op 01-02-2010 23:47:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden