Ik ben een koffiedrinker, nog net geen koffiespuiter. Sinds de komst van de senseo is mijn leven makkelijker geworden: geen gedoe meer met filters en gruis, maar simpelweg koffiepads in het ding gooien, soms het water bijvullen, en knopje drukken. Prrrrrrr, ronkt het senseo-apparaat telkens naar me, een lekker geluid. Maar, bij iedere kop koffie doet zich hetzelfde verschijnsel voor...

U bent zelf senseodrinker en benieuwd naar mijn senseo-conditionering, of pavlov-koffie? Ik beschrijf de stappen, we beginnen op het punt dat de pads in de machine liggen, het water gevuld is en het rode lampje knippert als aanmaning dat er even gewacht moet worden...

De dader van het senseo-verhaal
De dader van het senseo-verhaal
( De dader van het senseo-verhaal: de plasmachine )

Terwijl het lampje zijn signaal afgeeft is het water aan het borrelen totdat het warm genoeg is voor het bonensop. Dat borrelen is stap 1, dat zorgt voor een gevoel dat er een plasbeurt aan komt. Urineren inderdaad. Gelukkig is het niet dringend en prima te onderdrukken waardoor de aandacht bij het senseo-apparaat kan blijven.

Totdat het rode lampje continue blijft branden. Dat is het startschot om snel te drukken. No time to waste, er zijn vloeibare bonen te tanken. En dan... moordend! De twee kleine straaltjes koffie verlaten geurend het toestel om zich in de koffiebeker tot een drinkbaar geheel te vormen. Seconden na elkaar het gedruppel, en in 99% van de gevallen voelt het alsof het senseoapparaat zijn inhoud rechtstreeks in m'n krimpende blaas deponeert.

Geheel psychisch natuurlijk, ikke nie helemaal tok tok. Maar toch, dit wetende, blijft een kop senseo gepaard gaan met een plasbeurt. Hoe meer ik eraan denk, hoe vaker het gebeurt, en dit enkele keren per dag. Auto-conditionering? 
Hoe zit het met u, de GW-lezende koffiedrinker? Ook last van senseo-conditionering en mentale koffieproblemen die erin resulteren dat urineren zowat bij het koffietank-ritueel gaat horen?

randell: De drap gold voor mij al als schijterij bevorderend en dan moet ik nu ook nog eens met deze zeiksuggestie opgezadelt worden... Om van te kotsen gewoon!
Op 06-06-2007 14:47:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Ik heb deze voormiddag een nieuw senseo-apparaat gekocht, oude had zich vacuum gezogen tijdens het verlangen naar de eerste kop koffieboon. En verdikkeme, doet het kreng het niet. Lampje blijft maar knipperen. Nog steeds geen koffie gehad.

Aan de andere kant dan weer geen last van de senseo-conditionering.

:S
Op 06-06-2007 16:00:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Ik vind senseo toevallig wel lekker, vooral de mokka.

:S
Op 06-06-2007 16:16:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: gewoon het oude filter, filterzakje en een moderne waterkoker...
maar meestal drink ik thee
(bericht gewijzigd op 6-6-2007 19:08:15)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 06-06-2007 19:08:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden