Een tijdje geleden kregen we via de digiduif een persbericht binnen. Afzender: Jan Blei, in grenswetenschappelijke kringen onder andere bekend van zijn wekelijkse columns op ufoplaza.nl.
Shoreline Radio met Jan BleiHet persbericht liet ons weten dat er vanaf donderdag 9 november een nieuw radioprogramma van start gaat op Zwartewater FM, waar volgens de website onlangs wat reorganisaties zijn gebeurd. Jan Blei presenteerde er op donderdagavond reeds langer het radioprogramma Archeolitis; die show zal nu in geheel andere vorm doorgaan en werd omgedoopt tot Shoreline Radio. Hiermee wordt vermoedelijk verwezen naar het aan te raden Coast to Coast AM, dat zich ook op grenswetenschappelijke paden begeeft....

Shoreline Radio handelt over zaken als UFO’s, graancirkels, toeval of intelligent design, klimaatverandering, de aard van het universum en allerlei andere (grens)wetenschappelijke zaken. Bijzonder aan het programma is dat gasten worden benaderd die zowel nationaal als internationaal een reputatie hebben hoog te houden.
Het programnma wordt een dag na de ‘live’ uitzending als downloadable file op ufoplaza.nl geplaats en is van daaruit wereldwijd te beluisteren. Dat is vooral handig als u naar Indigoradio en Ridderradio wilt luisteren want op donderdag is grenswetenschapper Jeroen Kumeling daar actief. Beide programma's komen rond dezelfde tijd en kunnen enigszins met elkaar vergeleken worden. In UFO-land werkt men niet zo graag samen en alle eilandjes doen hun eigen ding. Lijkt zelfs alsof we stilaan naar een situatie gaan waarin iedere UFO-onderzoeker een eigen radioprogramma heeft en er geen tijd genoeg is om naar allemaal te luisteren.

Maar... of daar iets mis mee is mag u zelf bepalen. Wij kunnen u slechts adviseren om Jan Blei, die doorgaans goede columns schrijft, te beluisteren. Als u dat via de website van Zwartewater FM wilt doen, dan kan het even zoeken zijn. De website zit nogal prutserig in elkaar waardoor de gehele site in een frame wordt herladen wanneer de stream zich laadt:

Zwartewater FM website
( Zwartewater FM website )

Met andere woorden: wij luisteren achteraf wel, maar zijn ondertussen benieuwd naar wat het gaat worden. Jan Blei heeft onder andere Piet Smolders, Govert Schilling en Wubbo Ockels op de interviewagenda. Mooie namen!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden