Soms kan het handig zijn om te mediteren. Bijvoorbeeld na vele nummertjes te hebben moeten wachten bij de bank, om er vervolgens achter te komen dat niet alle formuliertjes aanwezig zijn; of na boodschappen te hebben gedaan en vol blauwe plekken te zitten door de haastige, net niet agressieve shoppers en hun stalen karretjes; of ... gewoon na wakker te worden wetend dat er weer een drukke dag voor de boeg staat. Redenen zat om te mediteren.

Probleem met mediteren is dat ik het telkens vergeet. Enkele minuten tijd maken om gewoon stil te staan bij mezelf, dat lijkt zoveel gevraagd. En iedere avond voor het in slapen vallen is de laatste gedachte niet de rust van de dag, maar de chaos van de volgende... Doch, genoeg geklaag! Tijd voor een oplossing!

Guy Hadt mediteert
Guy Hadt mediteert
( Fotootje van redacteur Guy Hadt tijdens zijn meditatie... )

Althans, dat moet Peter Russel, de maker van deze website, hebben gedacht. Als u drie minuten tijd heeft kunt u de link bezoeken en wordt u door hem begeleid tijdens het niets doen. Kortom: nooit meer een excuus om niet Zen te zijn. En als we even de redactietelefoon niet oppikken, dan weet u waarom...
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden