De Japanse uitvinder Susumu Suzuki heeft naar eigen zeggen een nieuwe soort revolutionaire batterijen ontwikkeld. Ze werken alleen maar op koolstof en een druppeltje water en zijn daarom alleen al bijzonder milieuvriendelijk.

De nieuwe soort batterij geeft voldoende energie voor een zaklamp of een mobiele telefoon; dat maakt het breed inzetbaar. De gebruiker kan de batterij zelf op ieder gewenst moment activeren waardoor hij meer rendabel is dan de huidige types. Susumu Suzuki noemt de batterij ook ideaal geschikt voor nood omdat even likken voldoende is voor energie die een zaklamp kan activeren.

Demonstratie van de nieuwe soort batterij
Demonstratie van de nieuwe soort batterij
( Demonstratie van de nieuwe soort batterij )

Voorlopig wordt de nieuwe batterij nog niet geproduceerd, maar eenmaal dat wel zo zal zijn dan kunnen we prijzen verwachten die 10 keer goedkoper zijn dan tegenwoordig. Aangezien het proces simpel is, zijn grotere generatoren om bijvoorbeeld huizen mee aan te drijven niet uit te sluiten. Elk gezin een eigen generator die ons-is-zuunig omgaat met de energie lijkt ons GW'ers alleszins een ideale oplossing.

Susumu Suzuki gelooft dat zijn nieuwe soort batterij zal bijdragen aan de tekorten in de derde wereldlanden. Wij geloven dat het niet zo ver hoeft gezocht te worden. Het aantal stroomstoringen in de westerse wereld wordt er niet minder op, gezien het feit dat het consumeren van energie alsmaar toeneemt.

Wij houden deze uitvinding in de gaten. Eenmaal we weten hoe het precies in elkaar zit dan laten we u dat weten. Als u er eerder achterkomt, geef ons een seintje. Wat rest is een filmpje van Suzuki. Daarvoor kunt u hier klikken...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden