Onderzoekers snappen het niet helemaal, maar zo'n 16% van de kankers zou vanzelf genezen. Spontane genezing, zoals ook met AIDS voorkomt, is dus niet zo opmerkelijk als initieel gedacht werd.

Caryle Hirshberg en de inmiddels overleden Brendan O’Regan verzamelden zo'n 1860 gevallen van automatische genezing in een periode van 15 jaar. Daaruit bleek dat 12% van de huid- en lymfeklierkankers en 7% van de orgaankankers als sneeuw voor de zon smelten. Meer cijfers vind je hier.
Het onderzoek maakt ook duidelijk dat lang niet alle gevallen van genezing bekend zijn en dat de cijfers dus feitelijk hoger liggen.

Weten hoe te genezen? Het komt erop aan om goed in je vel te zitten. Of beter gezegd: goed in je geest. Een verandering van levenskijk of levensstijl doet dus letterlijk wonderen.
Kunnen we weer lekker actief roken of passief paffen, als we het maar met een lach doen en niet teveel gaan kankeren op elkaar.

Gerard: het artikel bevestigd mijn vermoeden. Daarnaast wil ik beweren dat het overgrote deel van het genezen van allerlei overige zaken waar de medici zo trots op zijn vooral het resultaat is van het herstellend vermogen van ons eigen lichaam. Vaak is dat lichaam beter af zonder chemische middelen.
'Don't forget rule number 6'
Op 14-11-2007 7:07:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Callan: Toch wel apart dat er altijd weer een onderzoek is dat het andere geheel of gedeeltelijk ontkracht:

http://www.nu.nl/news/1282435/83/rss/Emoties_hebben_geen_effect_op_kanker.html

Of zijn wetenschappers zo 'arrogant' dat ze niet durven te zeggen dat ze het eigenlijk 'gewoon niet weten'?

Ik beschouw me zelf als zeer nuchter, maar als ik zie wat een placebo-effect teweeg kan brengen, dan moet een mens op dat gebied toch meer in zijn mars hebben, toch?

Groet,

Callan.
Op 14-11-2007 23:45:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden