In Japan is een tuimerlaardolfijn met vier vinnen gevonden. Plaatselijke wetenschappers noemen dit een evolutionaire flashback als gevolg van een uitzonderlijke mutatie.
Het dier is ongeveer vijf jaar oud. Onderzoeker Seiji Osumi ziet er het bewijs in dat zeezoogdieren 50 miljoen jaar geleden vier poten hadden en over land wandelden. Iets dat onderzoek al eerder met fossielen had onderbouwd.

Dolfijn met 4 vinnen

De achtervinnen van de dolfijn zijn veel kleiner dan de voorvinnen. Ze zijn ongeveer zo groot als de handen van een volwassen mens en bevinden zich onderaan de romp van het dier, vlak bij de staart. In totaal is de dolfijn 2,92 meter lang.

Volgens museumdirecteur Katsuki Hayashi viste men rondom deze Japanse buurt Wakayama al eerder dolfijnen en walvissen met uitstulpingen rond de staart op. Dit exemplaar is volgens experts het eerste met goed ontwikkelde, symmetrische vinnen. Dat is een van de redenen waarom ze de ontdekking baanbrekend noemen.

Het beestje is nog in leven en zwemt tegenwoordig in een aquarium van een marinemuseum. De vorsers hebben nog niet kunnen uitmaken of het beest de extra vinnen ook daadwerkelijk gebruikt bij het bewegen. Mogelijk hangen ze er zomaar bij. De vis zal onderworpen worden aan X-stralen en DNA-tests. Mogelijk horen we er nog meer over...

Gerelateerd aan deze publicatie:
Horatio: Japan beschuldigd van doden zwangere walvissen
Uitgegeven: 24 juli 2007 08:52
Laatst gewijzigd: 24 juli 2007 08:52

SYDNEY - Meer dan de helft van de ruim vijfhonderd door Japan gevangen walvissen, was zwanger. Die beschuldiging uitte de internationale dierenwelzijnsorganisatie HSI dinsdag.

De HSI deed dit naar aanleiding van een rapport van Japan over de jaarlijkse walvisjacht in de zomer op het zuidelijk halfrond. Volgens Tokio is het rapport voor wetenschappelijk onderzoek opgesteld.

Van de 505 gevangen dwergvinvissen, waren er 262 zwanger evenals een op de drie gewone vinvissen, aldus HSI. "De Japanse regering probeert deze afschuwelijke statistieken te verhullen onder het mom van wetenschap", zei een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie.

HSI wil de statistieken gebruiken in de rechtbank in Australië waar dinsdag een zaak tegen Japanse walvisjagers wordt hervat.
Op 24-07-2007 9:48:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Dat stont ook al in zo'n tijdschrift, Eos of zoiets....

Katsuki Hayashi

Hayashi!!
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 21-03-2009 0:20:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Ok...En wat bewijzen katten met vleugels? Slangen en kikkers met twee koppen? De ene ademde lucht in en de ander leefde in het water?

Tjeezus...dat is gewoon een anomalie, alleen willen ze dat zo graag de evolutie theorie bevestigen, dat ze de rest van de anomalies meteen vergeten. Ook snap ik niet waarom een dolfijn "terug" in de tijd gaat door nu weer "handjes" te gaan ontwikkelen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het hier om één exemplaar gaat (anderen waren gevangen met uitstulpingen, dus ik zou eerst gaan uitvinden wat de reden is: giftige wateren of wat het ook is).

Vind het een ontdekking die niets bewijst...Jammer dat ze zo graag hun theorie willen bevestigen dat ze zich op zulk bewijs gaan baseren.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 22-03-2009 2:51:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Het zal wel temaken hebben met al die troep die die Jappanners in de zeeën storten.
Op 22-03-2009 8:12:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden