Als je vorig jaar met je Ipod of TomTom langs het Engelse Trimingham was gekomen had je het nu weer kunnen doen met een wegenkaart en het fluiten van een leuk deuntje. Auto,s en electronische apparatuur raakte onregeld of gingen zelfs stuk omdat type 93 radar van het British Royal Airforce per ongeluk de omgeving bestraalde in plaats van de lucht.

( HAWK radar die in verband wordt gebracht met het vroegtijdig overlijden van meer dan 300 soldaten die het apparaat bediende in de jaren 90 )

De RAF erkende de problemen en bood aan de slachtoffers financiele compensatie voor het ongemak.Gelukkig vormde de microgolf stralingen van de radar geen gevaar voor de mensen in de omgeving (zegt men). Maar wie denkt dat de problemen nu voorbij zijn heeft het mis. In Trimingham, waar de radar staat, heeft men nog steeds last van bijvoorbeeld geroosterde printplaten, aldus de lokale garage eigenaar.

In Trimingham staat al sinds 1941 een radar met als doel om vijandige vliegtuigen te spotten en om Britse (straal)jagers te gidsen.

HAARP
( HAARP, een enorm veld met ultra laagfrequente antennes die hun straling de ionosfeer in blazen... Onschuldig volgens de militairen )

Elektrosmog.

Elektromagnetsiche straling blijkt steeds vaker een probleem. Wie heden ten dage nog niet gelooft dat de overdaad aan GSM (UMTS) masten voor gezondheidsproblemen leidt werkt of voor de regering of heeft aandelen in de telecommunicatie. Voor wie nog geen mening heeft kan ik StopUMTS.NL aanbevelen.

Maar niet alleen radars en GSM zijn boosdoeners. Ook bij U thuis ligt het gevaar op de loer. Waar dan?
De makers van Straling.org maakte een leuke opsomming die ik u niet wil onthouden:

Geaarde stopkontakten - Veel oudere huizen hebben nog niet overal geaarde stopkontakten. Terwijl dit toch zeer zeker wel zou moeten. Waarvoor denkt u dat er geaarde stopkontakten zijn ? Velen denken dat daar dan de stroom mee afgevoerd wordt als er sluiting ontstaat of zo. Geloof me als u de aarde in kontakt brengt met een van de andere draden dan hebt u kans dat niet alleen de stoppen bij u door slaan, maar dat ook het hele blok zonder stroom zit. Geaarde stopkontakten zijn er o.a. om de straling van een apparaat, dat er op aangesloten zit, af te voeren.

Trafo's -Een trafo zet bijvoorbeeld 220 volt om in 9 volt of gelijkstroom in wisselstroom. Hierbij komt sterke straling vrij. Het is dan ook altijd zaak om hier ver uit de buurt te blijven en je er zeker niet langdurig aan bloot te stellen. Veel elektrische apparaten hebben een voeding waar zo'n ding in zit. Gebruikt u een apparaat met een voeding niet, trek dan altijd de stekker er uit.

TL-armaturen -In deze armaturen zitten ook trafo's. Gebruik deze alleen als ze ver van je af zitten, bijvoorbeeld hoog aan het plafond. Zorg dat je er niet dichtbij of onder zit. Gebruik bij voorbaat afgeschermde armaturen, waar een metalen raamwerk voor de tl-buizen zit.

Spaarlampen -Dit zijn stiekeme boosdoeners. Ze geven nog meer straling dan tl-armaturen door de electronica die er in zit. Vaak staat een lamp met een spaarlamp er in vlak naast u op een bijzettafeltje en u zit dan de gehele avond in zijn straling.

Lampen met dimmers - Dimmers doen eigenlijk hetzelfde als trafo's. Ze knijpen de stroom, waardoor sterke straling ontstaat.

Ventilatoren - In ventilatoren zitten toerenregelaars, je kunt ze immers vaak op verschillende snelheden zetten. Hiervoor geldt hetzelfde als met dimmers. Vaak zitten mensen een lange tijd onder een plafond ventilator. Door de plaats aan het plafond zijn het net verzamelantenne's voor straling en zorgen ze dan ook voor verspreiding door de gehele ruimte. Ook als ze niet draaien gebeurt dit. Koppel ze (als dit enigzins mogelijk is) los van het net als u ze niet gebruikt.

Televisie - Dit is een apparaat waarvan niemand twijfelt of hij straling uitzendt. Ga er minimaal 2,5 meter vandaan zitten. Aan de achterzijde is de straling nog veel sterker. Zet dus nooit een TV met zijn rug naar een muur waarachter een slaapkamer is. Staat uw bed een verdieping hoger boven een TV of Computer monitor en woont u in een huis waar geen betonnen vloer in zit met bewapening, scherm uw bed dan af door er bijvoorbeeld aluminium horrengaas onder te leggen.

De stereo installatie - Hier zitten ook trafo's in. Via de draden van de luidsprekers wordt de straling doorgegeven naar deze luidsprekers. Hebt u ook speakers achter u staan dan zit u er midden in. Ook de spoelen in de luidsprekers geven straling af.

Computers - Er zijn zelfs internationale regels voor het werken met een computer. Zit u er langdurig voor dan kan dit allerlei narigheden geven. Er zijn voorzetschermen verkrijgbaar om de straling te verminderen. 

Elektronische orgels of keyboards - Deze werken altijd op gelijkstroom, er zitten dus trafo's in om de wisselspanning om te zetten. Let u er op dat als u een keyboard met een midi-kabel aan de computer gekoppeld hebt, de straling via deze kabel wordt doorgegeven ook al hebt u de stekker van het keyboard er uit. Dit geldt natuurlijk ook andersom.

De meterkast - Wilt u weten of u gevoelig bent voor straling, steek dan uw hoofd maar eens een tijdje in de meterkast (niet aan te raden !!!!). Mensen die erg gevoelig zijn deinzen al terug als ze de deur van de kast open doen. Vooral in flats is dit een van de grootste bronnen van straling omdat hij dikwijls midden in de wonig is geplaatst. Vaak slapen mensen er vlak achter. Het gebeurt zelfs dat in dezelfde kast ook water of gasleidingen lopen. Deze transporteren dan de velden door het gehele huis. Geef wat geld uit om een installatie bedrijf deze meterkast af te laten schermen. Geloof me het is het geld dubbel en dwars waard.

Losliggende snoeren - Deze geven ook straling af.

De telefoon - In een basisstation van een telefoon zit een trafo, wisselstroom wordt omgezet naar gelijkspanning en dat geeft ook straling. De handhelds, zoals GSM's, hebben volgens onderzoeken al heel wat hersen tumors veroorzaakt. Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de thermische effecten (opwarming van het weefsel), bij veelvuldig gebruik is dit schadelijk. Bij normaal gebruik zou dit volgens de onderzoeken niet schadelijk zijn. Het lijkt er op dat wij hier op een ontzettende manier in de maling genomen worden. Naar aanleiding van deze onderzoeken zegt men: zie je nu wel, het is niet zo schadelijk. Men leidt dan de aandacht af van het feit dat wij midden in de straling die tussen de telefoon en de antenne'sis leven. Naar deze, niet thermische effecten, wordt haast geen onderzoek gedaan.

De slaapkamer is enorm belangrijk, als u overdag beschadigingen oploopt door straling moet u minimaal zorgen dat uw lichaam s'nachts weer kan regenereren. Als uw lichaam in rusttoestand is neemt de gevoeligheid toe. Ligt u ook s'nachts in elektro magnetische of elektro statische velden dan moet u wel een erg sterk gestel hebben wilt u goed kunnen slapen en geen gezondheids klachten krijgen.

De elektrische wekker of wekkerradio - Heerlijk zo'n wekkerradio op je nachtkastje, je trilt de gehele nacht mee. En maar klagen dat we niet goed slapen. Er zijn prima wekkers met verlichting te krijgen welke op batterijen werken.

De lamp op het nachtkastje - Koop een goede zaklantaarn, het komt uw nachtrust ten goede.

De elektrische deken - Iedereen is het er over eens dat je minstens 2,5 meter van een kleuren tv af moet zitten omdat zijn straling ongezond is. Met een Electric Field meter meet men op 50 cm afstand 300 V/m1. Bij een elektrische deken meet men op 1 cm afstand 4500 V/m1. U slaapt dus op 15 kleuren tv's. Houd maar eens een, zoals boven genoemde, leidingzoeker boven een elektrische deken, dat ding begint gewoon te 'gieren'. Ook als u de schakelaar af zet staat er nog een sterke straling. Als uw bed voorverwarmd is, trek dan de stekker er uit.

De babyfoon - In 1993 stond een artikel in de Telegraaf over een babyfoon welke het radio verkeer van vliegtuigen stoorde. Vind u het gek dat uw overdag zo beminnelijke baby in bed steeds maar huilt. Houd de babyfoon zo ver mogelijk van het bedje vandaan !!!!!!

Het waterbed - In een waterbed zit een verwarmings element dat een sterke straling geeft en het kuststof materiaal waarvan het bed gemaakt is kan elektrostatisch opladen. Trek minimaal de stekker er uit voor u gaat slapen.

Elektrisch verstelbaar bed - De elektro motor genereert een sterke straling.

Hoogspannings masten - Er zijn al zoveel onderzoeken gedaan in het verleden, welke een relatie aantoonden tussen hoogspannings masten en kanker dat het voor iedereen wel duidelijk moet zijn. Ga gewoon verhuizen als u dicht bij of onder deze masten woont.

 Met dank aan www.straling.org, uw bezoek waard!

 

Chris de Boden: Alleen dat van die cassettewalkmans, welke je eenvoudig zelf kunt calibreren gezien je er alleen mee weergeeft en niet opneemt snap ik niet helemaal.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 06-07-2008 20:01:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden