Aangezien we merken dat de reageerders voor een groot deel vrouwen zijn (waaruit we later nog een GW-harem vol tempeldames zullen samenstellen) leek het een goed idee om wat nieuws voor de dames te brengen. Niet dat het voor heren oninteressant is, maar die dragen nu eenmaal minder BH's.

Zoals u allen weet is de BH, of bustehouder, een kledingstuk dat uitermate geschikt is voor de borsten. De Française Herminie Cadolle ontwierp het allereerste exemplaar omdat ze zich in een korset te ongemakkelijk voelde. Logisch want er waren slechts weinig maten beschikbaar en zowat iedere versie hield in dat ademen bemoeilijkt werd.  

Borsten, also known as tieten
( Links borsten zonder frequent BH-gebruik, rechts met BH-gewenning )

Een van de eerste namen voor de BH was soutien-gorge. In het Vlaams dialect gebruikt men nog steeds soutien als alledaags alternatief. Herminie Cadolle opende in 1887 haar eerste winkel te Buenos Aires. De volgende opende ze twee jaar later in Parijs. Het verder verspreidend succes is tot op de dag van vandaag duidelijk zichtbaar.
Dit overigens tot grote ergernis van doorgeslagen feministen die dermate gelijkwaardig aan de man willen zijn dat ze zich als superieur goddelijk schepsel gingen beschouwen. Ooit verbrandde men de BH demonstratief. Niet dat daar iets mis mee is, maar gelijkwaardigheid is niet de goede naamgeving. Hoewel ik als man niet zal ontkennen zelf ook de vrouw op een hogere trede te hebben dan de gemiddelde mede-man. Is dat verraad aan het eigen geslacht? Ach... als die harem er maar komt...

Maar goed, het ging om wonderbra 2.0. In Japan houdt men van functionaliteit en dat is te zien aan de nieuwe BH; die kan namelijk transformeren in een winkeltas. Daarom noemt hij ook 'No plastic Bag Bra'.

No bag Bra
( De geen zakjes BH

De ontwerpers van dienst zijn Triumph International Japan. Ze zijn ook in Nederland actief, al zien we nergens de Wonderbra 2.0 op de bedrijfswebsite. Op Reuters.com kan er wel een videofilmpje over bekeken worden zodat de geinteresseerde GW-dames toch hun eerste honger kunnen stillen.

Dat deze vinding uit Japan komt is niet zo verwonderlijk. Ik weet niet of er cijfers of statistieken van zijn, maar álle Japanse (en Chinese) dames die ik ken of ooit heb gezien hebben kleine borsten. Ik man, borsten punt van aandacht...
Het is daarom niet gek dat de Japanse BH's met alle gemak voor iets anders gebruikt kunnen worden. Tepelondersteuning is zo zinloos. Al schijnt klein fijn te zijn...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden