SP-logoWe stelden er lang geleden al vragen bij, en die gelden in volle verkiezingstijd nog steeds: waarom gebruikt de SP een pentagram in het logo?
Toen ik vandaag in de stad liep zag ik SP'ers foldertjes uitdelen. Er was geen ontsnappen aan. Ze gaven bij de brochure nog iets dat op een schuursponsje leek. Alsof Sinterklaas reeds in het land actief was.

Natuurlijk besloten we van de gelegenheid gebruik te maken en ons vraagstuk voor te leggen aan de goed geinformeerde politieke vertegenwoordigers.
Lang verhaal kort: we hadden gehoopt iets te horen over occulte zaken, of de planeet Venus, maar verder dan een langgerekte 'eueuhh' kwamen de enthousiaste SP'ers niet. Sardonisch als we zijn was de laatste vraag of het dus correct was dat ze als vertegenwoordigers het logo, het brandmerk, van hun eigen partij niet begrepen? Dat klopte en rood werd ook het kleur van de socialistische wangen...

Waarom de SP een pentagram gebruikt om zo de kruin van een rode tomaat aan te duiden? Geen flauw idee, niemand van de delegatie kon het ons zeggen. Zelf weten we ook niet in welke hoek te zoeken, het kan van alles zijn. Hoewel me geleerd is dat tomaten dienen om ofwel op te eten, ofwel mee te gooien als iemand het niet goed doet.

Mogelijk heeft u een idee? Of mogelijk kan sociaal opperhoofd Jan 'klik voor mijn weblog' Marijnissen het ons zelf vertellen? Altijd goed voor de populariteit om onder den GW-burgert te verschijnen...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden