Als er gesproken wordt over een elektrische scooter denken de meeste mensen aan een voertuig dat gebruikt wordt door mindervaliden.
Dat vandaag de dag de populaire bromscooter al geëvenaard wordt door een elektrische variant is niet echt algemeen bekend, alhoewel deze techniek en in deze moderne uitvoering al enige jaren te koop is.

Hoe kan het dat, terwijl er overal druk nagedacht wordt over een schoner milieu, maatregelen genomen worden als meer groene stroom en in elke auto een filter, hybride voertuigen, noem het maar op, dat het gebruik van deze scooter nog zo ongezien is?

E-max Scooter

(E-max Scooter)

Het is wel zo dat de overheid het kopen van zo’n scooter stimuleert, u kunt op zo’n 600 euro aan subsidie rekenen als u hem aanschaft, dan blijft er op zijn minst nog 1999 euro over en das niet weinig.

Echter als u dit vergelijkt met bromscooters dan zal het verschil in prijs miniem zijn. Deze subsidie wordt overigens alleen gegeven door bedrijven die zich hebben aangemeld voor de subsidieregeling, op dit moment zijn dat alleen nog maar bedrijven die leveren via Amazing Wheels waarbij u alleen de keuze hebt voor de e-max scooter.

Via deze weg heeft u de meest voordelige, moderne en sportief uitziende scooter die nu te krijgen is. U kunt echter ook via EVT Nederland een zelfde soort model kopen (de evt-4000), alleen kost die 600 euro meer. Het voordeel bij deze leverancier is dat u keuze hebt uit meerder modellen.

Het goedkoopste model is te vinden via Escoot, daar heeft u al een Elektric City Bug (soort elektrische cita) voor 795 euro. Voor langere ritjes lijkt deze iets minder geschikt.

Wat is nu het voordeel van zo’n scooter? Het is uiteraard schoner voor het milieu aangezien er geen benzine wordt getankt en geen gas wordt uitgestoten. Daarnaast maakt het voertuig haast geen geluid waardoor het een interessante sensatie zal worden om zo bijna geluidloos en toch met zo’n maximaal 55 kilometer per uur over het wegdek te zweven.

EVT - 4000 Scooter
(EVT-4000 Scooter)

Kunt u zich de verbaasde gezichten voorstellen van de mensen om u heen? De elektrische motor schijnt ook nog eens sneller op te trekken dan een normale bromscooter!

Het is een behoorlijke investering maar u krijgt er dan ook veel voor terug, een schoner milieu en het kost minder aan benzine. Alle gegevens narekenent zal een elektrische scooter vooral voordelig zijn als u veel rijdt, een prima alternatief voor de auto dus.

Voor meer details wat betreft de kosten en vergelijkingen daarvan kunt u de volgende link bezoeken: evt-scooter.be.

Chris de Boden: De aanschafkosten voor de scooter zelf is het probleem niet, maar vervangingsdelen zijn naar mijn mening veels te duur.

Ik heb zelf een gewone 2-takt scooter, een peugeot vivacity silversport, als ik vervangingsonderdelen nodig heb kan ik praktisch overal terecht. Ik geloof dat haast elke dealer wel peugeot onderdelen verkoopt en de prijzen zijn dan ook redelijk goed te doen.

Die electrische scooter is werkelijk mooi, maar als je onderdelen nodig heb, kun je maar bij een beperkt aantal adressen terecht.
Gevolg: De onderdelen worden schreewend duur en dus is de electrische scooter nog onrendabel.

Ik wacht wel tot de a-merken met electrische scooters gaan komen zodat ik gewoon bij de dealer om de hoek aan onderdelen kan komen voor een enigzinds schappelijke prijs ipv dat ik een heel eind moet reizen en mijn zakken gelijk moet leegkloppen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 03-06-2008 15:33:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: En je vindt het nodig om dat onder 2 verschillende nicknames te posten, Berto/Jack?

Riekt aardig naar sluikreclame.
(bericht gewijzigd op 21-8-2008 13:42:01)
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 21-08-2008 13:42:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Busted.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 21-08-2008 13:47:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Taco: De modellen zoals weergeven zijn alweer wat ouder. Er is al een elektrische scooter met uitneembare accu vanaf 1199,-. de QWIC Emoto Lite. Alle versies zijn nu ook leverbaar met li-ion accu's. Li-ion versies zijn veel lichter en kunnen tot wel 6 uur rijden op één lading!

Voor een overzicht van alle QWIC elektrische scooter kijk eens op http://www.qwic.nl
of
http://www.qwic.nl/producten/elektrische_scooters/overzicht.html

(bericht gewijzigd op 1-2-2010 20:40:31)
Op 01-02-2010 20:36:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennis.nl: Je hebt tegenwoordig scooters die op gas rijden die vindt ik toch wat betrouwbaarder moet ik zeggen wat afstanden afleggen betreft.
En is met stroom opladen wel zo goed voor het milieu???
Het rijden is schoner maar bedenk wel waar onze energie weg komt. Das bijna geen groene stroom.
Op 01-02-2010 20:53:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden