Soms houden we er wel van: onderzoeken die op het toilet te consumeren zijn ter anale reiniging. Intellectuele klysma's, als het ware.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laat weten dat er zo'n 40.000 doden vallen wanneer de vogelgriep Nederland bereikt. Belgen zijn dan weer een stukje taaier, daar worden slechts 20.000 doden verwacht. Wereldwijd schat men het aantal slachtoffers op twee tot zeven miljoen. Ach, we doen er ook maar een gooi naar, het steekt niet zo nauw. Lekkere ronde getallen alleszins, die griep kan rekenen.
Bent u al bang of is de zin in de Tamiflu van Rumsfeld nog niet genoeg aangewakkerd?

Aangezien 51% van de statistieken niet helemaal correct zijn doen we er nog een schepje bovenop: voor minder dan 8 miljard doden leggen we er de bijl niet zomaar bij neer. Laat die Haa Vijf En Één maar komen! Zolang dat niet gebeurt eten wij lekker rauwe kip met eieren. Zachte dooier, vanzelfspekend. Lekker dom en lekker puh, maar je moet iets vooraleer je aan dezelfde sterftecijfers komt als het gewone jaarlijkse griepje. Wie bang is krijgt immers ook slaag.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden