Al eerder schreef ik over de mysterieuze rode regen die in 2001 viel boven het zuiden van India. Toen was er nog veel onduidelijkheid over de herkomst. Zonder verder serieus onderzoek opperde men in eerste instantie dat het om sporen van paddestoelen, vleermuisbloed of woestijnzand zou gaan. Alleen dr. Godfrey Louis ging een stapje verder en hij onderzocht de rode materie en meende dat het om buitenaardse levensvormen zou gaan. Inmiddels is het 2006 en dr. Godfrey Louis lijkt gelijk te krijgen. De rode regen van 2001 zou wel eens het bewijs kunnen zijn voor de panspermia theorie van Sir Fred Hoyle en Professor Chandra Wickramasinghe.

Inmiddels lijken alle onderzoeken die dr. Louis uitvoerde de theorie dat de rode materie buitenaardse levensvormen zijn te ondersteunen. Hoewel professor Wickramasinghe nogal terughoudend was bekeek hij onlangs het onderzoekswerk van dr. Louis en sprak met diverse betrokkenen. Wickramasinghe zag onder anderen met eigen ogen dat de rode materie zich kan repliceren bij temperaturen van 300 graden Celcius. Dit alles maakte het dat ook Professor Wickramasinghe nu overtuigd is dat de rode materie een vorm van buitenaards leven is.

Het idee van panspermia, dus dat het leven op aarde vanuit de ruimte is gekomen, wint steeds meer aan terrein. Meteorieten zouden het ideale transportmiddel zijn maar ook wolken ruimtestof voortgeblazen door zonnewinden kunnen kleine en zeer hardnekkige levensvormen bevatten.
Volgens Wickramasinghe kunnen bacterieen dat. Ze zijn in staat om de extreme koude, het vacuüm van de ruimte, kosmische straling en ultraviolette straling overleven. De rode materie lijkt het bewijs ervan te zijn.

Natuurlijk is nog niet iedereen zo overtuigd. Maar de NASA neemt alvast een schot voor de boeg en werkt momenteel aan een onderzeeër die in de oceanen van de planeet Jupiter op zoek moet gaan naar deze kleine levensvormen. Het prototype daarvan wordt momenteel getest in een meer in Texas. Maar ook op andere vlakken is men bij NASA druk doende om de buitenaardse afkomst van bacteriën op aarde gevonden te bestuderen, aldus Wickramasinghe.


( NASA vond al eerder bewijs voor microscopisch leven op Mars in Mars meteoriet ALH84001. )

De rode regen van 2001 lijkt een startschot te zijn geweest voor onderzoekers om de panspermia theorie serieus te nemen. Lees dit bericht van de BBC er maar eens op na. Maar ook ander media spenderen er opeens meer aandacht aan. In een uitgave van Science van 27 okober 2006 publiceerde men een artikel waarin betoogd werd dat "een steen vanuit de ruimte succesvol leven kan transporteren". Maar ook een artikel op Space.com gaat dieper op deze materie in. De oren en de ogen van de wetenschap lijken geopend voor iets wat wel eens de grootse ontdekking voor de mensheid zou kunnen zijn.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden